Forrás: Alaska from Scratch
A méz és a dió a téli időszak nagy sztárjai, melyek remek párost alkotnak együtt: egy kis sült dió mézzel például kiváló karácsonyi csemege, amely röpke pillanatok alatt elkészül – na és persze el is fogy.
Közelednek az ünnepek, amikor megtelnek az asztalok mindenfelé jóval, például az elmaradhatatlan zserbóval, az isteni bejglivel vagy a pihe-puha hókiflivel. Bár ezek a sütemények valóban nagyon finomak, hosszú és fáradságos munka eredményei, éppen ezért örülünk azoknak a karácsonyi receptötleteknek, amelyek viszonylag kis energiabefektetéssel is ínycsiklandóak.
Ilyen a mézes sült dió is, amelyhez mutatunk is egy szuperegyszerű és gyors receptet!
A diót forró serpenyőbe szórjuk, majd hozzáadjuk a barna cukrot. Folyamatosan kevergetjük, egészen addig, míg a cukor folyékony nem lesz, majd hozzáadjuk a mézet is.
Addig rázogatjuk és sütjük, amíg diónk szépen megkaramellizálódik. Ezután megszórjuk fahéjjal, majd sütőpapírra terítjük, és hagyjuk kihűlni.
Műanyag dobozba rakjuk el, így ugyanis sokáig ropogós marad.
[sc name=”facebook” ]
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…