Kipróbáltuk a magyar paellát – Nine Tables a Corvinon

Már jó ideje szemeztünk a Corvin sétányon található Nine Tables vendéglővel, amelynek ajtajában egy majdnem teljes életnagyságú bika hívogatja az arra tévedőket. Leteszteltük a spanyol-magyar paellát, és mellé még egy hamburgert is nyomtunk. Mutatjuk, mire jutottunk!

A hely

5/5

Minden túlzást nélkül állíthatjuk, hogy az étterem designja egyszerűen pazar. Hol a spanyol riviéra hangulatát élvezhetjük, hol pedig Jack Sparrow kapitány üdvözöl minket életnagyságban. De akad akusztikus gitár és óriás méretű csontváz-falfestmény, a mexikói halottak napjának (dia de los muertos) hangulatvilágát idézve. És mindez nemcsak a szemnek kellemes, hiszen a vizualitás mellette a fülünket is kényeztetik kellemes latin dallamokkal. No, persze, aki nem szereti a Despacito-t, az nem biztos, hogy jó helyen jár, személy szerint nekünk nehéz volt ülve maradni a latin dallamok felcsendülésekor. Van terasz is, így ha inkább a friss levegőn fogyasztanánk el az ételeket, akkor erre is van lehetőség. Hozzátennénk a Tompa utcában megtalálható a Nine Tables kistestvére, ami hasonlóan extravagáns, ott a hollywoodi életérzésben merülhetünk el, többek között Brad Pitt és Johnny Depp fényképeinek társaságában.

A kiszolgálás

5/5

Nagyon kedves, segítőkész és barátságos volt a kiszolgálás, a vacsora közepénél még egy kis gyertyafényt is kaptunk. A paella megrendelésekor előzékenyen tudatták velünk, hogyha ezt választjuk, akkor bizony 35 perc várakozási idővel kell számolnunk, ugyanis a paellához minden frissen készül el. Mi természetesen ezt nem is bántuk, hiszen mikor ne érne meg egy jó kis spanyol rizses hús 35 percet? Már csak egy kérdés maradt: vajon valóban megérte-e?

Az ételek

5/3.5

Először is az étlappal kezdenénk, amelynek egyik oldalán a tapasok és a paella közül választhattunk, míg másik felén különböző gourmet hamburgerek sorakoztak. Ezek mellett nem mehetünk el szó nélkül a hatalmas italválaszték mellett sem. Az ételek mellé külön jelezve volt a borkínálat is. A Nine Tables whiskey, gin és rum kínálata azonban mindenen túltett. Volt itt a Don Papa rumtól kezdve, a Dictador ginen át, a 25 éves Chivas Regalig. A hamburgernek egy klasszik NT névre hallgatót választottunk, ami marhahúst, “klasszik NT szószt”, sült hagymát, bacont, gonzales paradicsomot és salátát tartalmazott. A hús rendkívül ízletes volt, a burgonya szintén. A mi ízlésüknek csöppet édesre sikeredett a hamburger, ennek ellenére ízletes volt.

klasszik NT hamburger

Na és most jöjjön cikkünk főszereplője a paella. Tavaly télen volt szerencsénk kipróbálni Spanyolországban az eredeti spanyol paellat, így kíváncsiak voltunk Magyarországon mit tudnak a spanyol rizses húsból kihozni.

spanyol paella Barcelona

Kinézetre rendkívül gusztusos volt, telis-tele mindenféle tengeri kütyüvel, a rákok és tintahalkarikák gyakorlatilag kiestek a fazékból, annyira meg volt tömve. Szó, mi szó becsületükre legyen mondva, egyáltalán nem spórolták ki az itthon igencsak boros árú finomságokat. Ennek ellenére, akármennyire is profi volt a kiszolgálás és a hangulat sajnos a magyar paella közel sem volt az igazi. Bár a tengeri herkentyűk finomak és minőségiek voltak, a rizs hozzá közel sem volt olyan ízletes és szaftos mint spanyol társa.

 

Összegzés

Összességében egy rendkívül hangulatos és barátságos hely, tökéletes egy kellemes vacsorához vagy ebédhez. A hamburger finom volt, a paella azonban nem hozta az elvártakat. Alapjában véve ajánlani tudjuk, ugyanakkor a paella szerelmeseinek nem feltételül lesz kedvence. Akik viszont igazi gourmet hamburgereket majszolnának annak irány a Nine Tables! Mellesleg mindenképpen visszatérünk majd, ugyanis mindenképpen tudni akarjuk, hogy mégis mitől lehet Hulk egy hamburger. Buen provencho!

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Hűsítő Görögdinnyés Smoothie

Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…

3 hónap ago

Egyszerű nyári felfrissítő: Házi limonádé

Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…

3 hónap ago

Nyári frissítő: Nagyanyánk titkos hideg dinnyelevese

Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…

3 hónap ago

Korábban indult és tovább tart idén a magyar dinnye szezonja az ALDI-nál

Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…

3 hónap ago

Sajtos ropogós a partik sztárja

Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…

3 hónap ago

Különleges reggeli: Zöldséges Quiche

Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…

3 hónap ago