Hírek

Kipróbáltuk a magyar paellát – Nine Tables a Corvinon

Már jó ideje szemeztünk a Corvin sétányon található Nine Tables vendéglővel, amelynek ajtajában egy majdnem teljes életnagyságú bika hívogatja az arra tévedőket. Leteszteltük a spanyol-magyar paellát, és mellé még egy hamburgert is nyomtunk. Mutatjuk, mire jutottunk!

A hely

5/5

Minden túlzást nélkül állíthatjuk, hogy az étterem designja egyszerűen pazar. Hol a spanyol riviéra hangulatát élvezhetjük, hol pedig Jack Sparrow kapitány üdvözöl minket életnagyságban. De akad akusztikus gitár és óriás méretű csontváz-falfestmény, a mexikói halottak napjának (dia de los muertos) hangulatvilágát idézve. És mindez nemcsak a szemnek kellemes, hiszen a vizualitás mellette a fülünket is kényeztetik kellemes latin dallamokkal. No, persze, aki nem szereti a Despacito-t, az nem biztos, hogy jó helyen jár, személy szerint nekünk nehéz volt ülve maradni a latin dallamok felcsendülésekor. Van terasz is, így ha inkább a friss levegőn fogyasztanánk el az ételeket, akkor erre is van lehetőség. Hozzátennénk a Tompa utcában megtalálható a Nine Tables kistestvére, ami hasonlóan extravagáns, ott a hollywoodi életérzésben merülhetünk el, többek között Brad Pitt és Johnny Depp fényképeinek társaságában.

A kiszolgálás

5/5

Nagyon kedves, segítőkész és barátságos volt a kiszolgálás, a vacsora közepénél még egy kis gyertyafényt is kaptunk. A paella megrendelésekor előzékenyen tudatták velünk, hogyha ezt választjuk, akkor bizony 35 perc várakozási idővel kell számolnunk, ugyanis a paellához minden frissen készül el. Mi természetesen ezt nem is bántuk, hiszen mikor ne érne meg egy jó kis spanyol rizses hús 35 percet? Már csak egy kérdés maradt: vajon valóban megérte-e?

Az ételek

5/3.5

Először is az étlappal kezdenénk, amelynek egyik oldalán a tapasok és a paella közül választhattunk, míg másik felén különböző gourmet hamburgerek sorakoztak. Ezek mellett nem mehetünk el szó nélkül a hatalmas italválaszték mellett sem. Az ételek mellé külön jelezve volt a borkínálat is. A Nine Tables whiskey, gin és rum kínálata azonban mindenen túltett. Volt itt a Don Papa rumtól kezdve, a Dictador ginen át, a 25 éves Chivas Regalig. A hamburgernek egy klasszik NT névre hallgatót választottunk, ami marhahúst, “klasszik NT szószt”, sült hagymát, bacont, gonzales paradicsomot és salátát tartalmazott. A hús rendkívül ízletes volt, a burgonya szintén. A mi ízlésüknek csöppet édesre sikeredett a hamburger, ennek ellenére ízletes volt.

klasszik NT hamburger

Na és most jöjjön cikkünk főszereplője a paella. Tavaly télen volt szerencsénk kipróbálni Spanyolországban az eredeti spanyol paellat, így kíváncsiak voltunk Magyarországon mit tudnak a spanyol rizses húsból kihozni.

spanyol paella (Barcelona)

Kinézetre rendkívül gusztusos volt, telis-tele mindenféle tengeri kütyüvel, a rákok és tintahalkarikák gyakorlatilag kiestek a fazékból, annyira meg volt tömve. Szó, mi szó becsületükre legyen mondva, egyáltalán nem spórolták ki az itthon igencsak boros árú finomságokat. Ennek ellenére, akármennyire is profi volt a kiszolgálás és a hangulat sajnos a magyar paella közel sem volt az igazi. Bár a tengeri herkentyűk finomak és minőségiek voltak, a rizs hozzá közel sem volt olyan ízletes és szaftos mint spanyol társa.

 

Összegzés

Összességében egy rendkívül hangulatos és barátságos hely, tökéletes egy kellemes vacsorához vagy ebédhez. A hamburger finom volt, a paella azonban nem hozta az elvártakat. Alapjában véve ajánlani tudjuk, ugyanakkor a paella szerelmeseinek nem feltételül lesz kedvence. Akik viszont igazi gourmet hamburgereket majszolnának annak irány a Nine Tables! Mellesleg mindenképpen visszatérünk majd, ugyanis mindenképpen tudni akarjuk, hogy mégis mitől lehet Hulk egy hamburger. Buen provencho!

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago