A vargányaleves egy nagyon különleges és laktató vidéki különlegesség, amelyet szinte minden házban máshogy készítenek.
Az erdei gombák királyaként is számon tartott vargányákból nagyon finom levest készíthetünk, ráadásul, ha szerencsések vagyunk októberben még ki is foghatjuk a piacon, a gomba ugyanis júniustól körülbelül októberig terem.
A vargánya jellegzetes, kissé dióra emlékeztető aromája, hihetetlenül ízletes, amelyet frissen és szárítva is szokás fogyasztani. Arra érdemes odafigyelni, hogy csakis frissen szedett gombát vigyünk haza a piacról, és amint időnk engedi azonnal készítsük el!
A vargányaleves nem egy nagy ördöngösség, a gomba felhasználásának gazdag hagyományai vannak Erdélyben, de itthon is okkal népszerű.
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…