Bár a kápia sütve, főzve és nyersen is isteni, a sültpaprika-krémleves az egyik legfinomabb verziója, amit valaha kóstoltunk.
Nincs szendvics kápia nélkül, egész egyszerűen azért, mert ez az egyik legízleteseb paprikafajta, amit itthon a piacokon kapni. Bár nagyon sokoldalú és ízletes alapanyag, levesként talán még kevesen próbálták, pedig a sült paprika egészen mesteri szintre képes emelni ezt a műfajt.
A kápiából készült sültpaprika-krémleves valami egészen páratlan fogás, és bár tényleg nagyon ízletes, jobb ha tudjuk, hogy nem egy ripsz-ropsz összedobható fogás. Nem azért, mert különösebb konyhai szaktudást igényel az elkészítése, hanem mert csak a paprikák sütési ideje körülbelül fél órát vesz igénybe.
A paprikát 220 fokon megsütjük kb. 25-30 perc alatt, úgy hogy közben többször is megforgatjuk.
Zacskóba tesszük 10 percre, utána könnyedén eltávolítjuk a héját, a magházát, magokat és ereket pedig úgyszintén leszedjük.
A finomra vágott fokhagymát és salottahagymát olívaolajon megpirítjuk.
Felöntjük az alaplével, amikor pedig forr, akkor beletesszük a felcsíkozott sültpaprikát (néhányat félreteszünk a díszítéshez).
Turmixban mixeljük, a tejföl hozzáadásával.
Visszatesszük a tűzhelyre, sóval és borssal ízesítjük és még egyet forralunk rajta.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…