Categories: Hírek

Új gasztronómiai nagykövettel dolgozik együtt az OMV

Bicsár Attila, a Sauska48 kreatív séfje állította össze a töltőállomás-hálózat exkluzív kínálatát. Az új gourmet szendvics- és salátaajánlatban egyaránt megtalálhatjuk a húsos és vegetáriánus opciókat. Bicsár Attila gourmet kínálata szeptember 1-től országszerte 72 töltőállomáson érhető el.

A gourmet választéknak komoly hagyománya van az OMV töltőállomásokon Magyarországon: az első kollekció még 2018 tavaszán indult el, azóta negyedévenként folyamatosan frissül a kínálat. Szeptembertől megújult koncepció várja majd a kutakra betérőket: Bicsár Attila, a villányi Sauska48 étterem kreatív séfje izgalmas ötletekkel tervezte meg és állította össze a kínálatot.

A legújabb gourmet kínálat – amelyben a húsos és vegetáriánus ételek rajongói is megtalálják a kedvencüket – két-két szendviccsel és salátával indult el. A Falusi gourmet bagettnél egy kovászos félbagettbe kerül a tépett tarja, a gyöngyhagyma és a főtt, füstölt császárszalonna, amelyeket ajvár és aioli szósz tesznek teljessé. Vegetáriánus szendvicsként debütál a Kecskesajtos croissant pikáns körtechutneyval: itt egy sokmagvas péksüteményt kennek meg túrós krémsajttal, majd ezt ízesíti a görög kecskesajt, a bébi spenót és a fűszeres körteszósz. Saláták terén pedig elérhető lesz a Csirkesaláta mangóval és curry szósszal – húsmentesen étkezőknek pedig a Vegán quinoasaláta.

Az új Gourmet Selection kínálat országszerte 72 töltőállomáson érhető el szeptember 1-től.

Mindig is az inspirált, hogy minél több ember megkóstolhassa az ételeimet – nem csak a hagyományos, éttermi környezetben. Az OMV-s együttműködésnek köszönhetően még szélesebb kör ismerheti meg a Falusi Gourmet érzést. A célom, hogy élményt adjak utazás közben, és megmutassam, hogy egy szendvics vagy saláta is lehet egyedi, izgalmas és mégis könnyen fogyasztható. Mindezt minőségi alapanyagokkal és különleges ízkombinációkkal igyekszem emlékezetessé tenni” – mondta el Bicsár Attila.

A neves séf 20 éven keresztül a budai Alabárdos étteremben dolgozott, ez idő alatt a hely több szakmai elismerést is kiérdemelt, köztük egy Michelin ajánlást. Zsűritagként részt vett neves szakmai versenyeken, így a Bocuse d’Or magyarországi és a Chaine des Rotisseurs világbajnoki döntőjén. Jelenleg a kreatív séf karrierje mellett elindított egy saját Falusi Gourmet márkát, illetve egy receptekkel foglalkozó YouTube csatornát is.

Grabowsky
Grabowsky

Recent Posts

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

3 óra ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

3 óra ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

4 nap ago

Nyomj egy gombot – és máris a nyár közepén vagy!

Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…

5 nap ago

A titok a szószban rejlik – így készül az igazi Kansas City BBQ szósz otthon

Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…

2 hét ago

Mire figyelj, ha éjszaka vagy hajnalban indul a géped?

A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…

2 hét ago