avagy Milyen típusú éttermek terjedésére számíthatunk a közeljövőben?
A jövő táplálkozásának – ebben minden kutató és tudós egyetért – egyre inkább növényi alapúnak kell lennie. A húsos, vagy halas fogások a megszokott helyett a különleges ételek közé fognak tartozni, ahogy egyre több embernek kell környezet- és klímabarát módon táplálkoznia. A gasztronómiának ebben fontos szerep van: megmutatja, hogy nem lemondásként kell megélni, ha a növények mellékből főszereplővé válnak. Sok étterem bizonyítja már napjainkban, hogy a növényi alapú ételek kreatívak és ízletesek is lehetnek.
Egyre terjednek azok az újgenerációs éttermek, amelyek a levanteinek is nevezett közel-keleti konyhára specializálódtak. A növények itt hagyományosan főszerepet játszanak. A zöldségek és fűszerek gazdag tárházát használják a padlizsántól a Zaatar fűszerkeverékig. E kulinárisan sokszínű „fúziós konyha” amellett, hogy egészséges (és finom), közösségi is: az ételek kisebb adagokban, kerülnek az asztalra – közösek a tálkák, közös az élvezet.
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…