avagy Milyen típusú éttermek terjedésére számíthatunk a közeljövőben?
A jövő táplálkozásának – ebben minden kutató és tudós egyetért – egyre inkább növényi alapúnak kell lennie. A húsos, vagy halas fogások a megszokott helyett a különleges ételek közé fognak tartozni, ahogy egyre több embernek kell környezet- és klímabarát módon táplálkoznia. A gasztronómiának ebben fontos szerep van: megmutatja, hogy nem lemondásként kell megélni, ha a növények mellékből főszereplővé válnak. Sok étterem bizonyítja már napjainkban, hogy a növényi alapú ételek kreatívak és ízletesek is lehetnek.
Egyre terjednek azok az újgenerációs éttermek, amelyek a levanteinek is nevezett közel-keleti konyhára specializálódtak. A növények itt hagyományosan főszerepet játszanak. A zöldségek és fűszerek gazdag tárházát használják a padlizsántól a Zaatar fűszerkeverékig. E kulinárisan sokszínű „fúziós konyha” amellett, hogy egészséges (és finom), közösségi is: az ételek kisebb adagokban, kerülnek az asztalra – közösek a tálkák, közös az élvezet.
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…