Categories: Hírek

Újrahasználható csomagolási programot indít a Wolt Budapesten

Budapesten is elindítja a külföldön már népszerű újrahasználható csomagolási programját a Wolt. A kezdeményezéssel a Wolt az éttermekben használt csomagolóanyagok mennyiségét és környezeti hatását csökkenti, hozzájárulva a hulladék minimalizálásához és az erőforrás-takarékossághoz.

Október 9-től a Wolt a Rakun Dobozközösséggel 15 neves budapesti étterem, többek között a Zoska, a Gurman Bisztró és a La Cipolla együttműködésével indítja el újrahasználható csomagolási programját. A Rakun egy innovatív, hulladékmentes újracsomagolási rendszer, amely havidíjas szolgáltatásként érhető el. A szolgáltatás a Rakun alkalmazásban történő előfizetéssel vehető igénybe, annak alapján, hogy az ügyfél havonta hány dobozt szeretne felhasználni. A dobozhasználat biztosítja, hogy a megrendelést követően nem keletkezik hulladék. Az első hónapban a WOLT50 kuponkóddal féláron tudnak előfizetni a környezettudatos felhasználók a Rakun dobozok használatára.

A Wolt és a Rakun együttműködésének részeként a dobozok termékként lesznek rögzítve a Wolt alkalmazásban, amelyet a felhasználónak a rendeléskor kell majd hozzáadni a kosarához. A vásárlónak ezután egy megjegyzésben meg kell adnia a Rakun egyedi házhozszállítós kódját, hogy az étterem elküldhesse a dobozban lévő ételt. Az étel elfogyasztását és a doboz elöblítését követően a felhasználónak személyesen kell visszaadnia a dobozt, de nem kötelező ugyanabban az étteremben leadnia, ahonnan azt rendelte, mivel bármelyik Rakun partner étterem átveszi azt. Miután a partner étterem a használt dobozt szabályszerűen fertőtleníti, az akár 1000 alkalommal is újrahasználható. Az együttműködés elindításának első hetében, azaz október 9-15. között a Wolt minden Rakunos megrendelést kiszállítási díj nélkül szállít házhoz.

A Rakun jelenleg 105 étteremmel működik együtt országszerte. A Wolt-Rakun partnerség kezdetben Budapesten indul, de tervben van az országos kiterjesztés.

“Az ételrendelési iparág egyre növekvő népszerűségével párhuzamosan jelentősen megnőtt a műanyag csomagolóanyagok és egyszer használatos tárolók mennyisége is. A Wolt elkötelezett amellett, hogy folyamatosan kutassa és bevezesse azokat az innovatív kezdeményezéseket, amelyek elősegítik a fenntarthatóságot és a környezetvédelmet. A Woltnál minden kiszállításunkból származó CO2-kibocsátást kompenzálunk, emellett kizárólag újrahasznosított papírtáskában szállítjuk ki partnereink ételeit. Budapesti belvárosi kiszállításaink közel fele kerékpárral történik és sokat dolgozunk a menü-optimalizáláson is, hogy például az eldobható evőeszköz vagy pálcika mindig választható opció legyen és ne küldje az étterem, ha nem szükséges. Az újrahasználható csomagolási program bevezetése újabb lépés a hosszú távú fenntarthatósági céljaink elérése felé.” – mondta el Hartyányi Orsolya, a Wolt Magyarország ügyvezetője a program elindítása kapcsán.

“Örömmel egyesítettük erőinket a Wolttal, az ételkiszállítási iparág egyik úttörőjével. Mivel a fenntarthatóság iránti igény egyre nő a fogyasztók körében, ez az együttműködés tökéletesen illeszkedik a hulladékcsökkentés és a környezetbarát gyakorlatok népszerűsítése iránti küldetésünkhöz. Az együttműködésnek köszönhetően még nagyobb ügyfélkörnek kínálhatunk fenntartható csomagolási megoldásokat. Együtt jelentős hatást gyakorolhatunk a környezetre, miközben a tudatos fogyasztók változó igényeit is kielégíthetjük.” – fejezte ki reményét a Wolt-Rakun együttműködést illetően dr. Horvátth Sarolta, a Rakun Dobozközösség társalapítója.

A Wolt számtalan országban, többek között Svédországban, Finnországban, Csehországban, Japánban és Németországban is sikerrel működtet újrahasználható csomagolási programokat.

Nyers Marcell

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago