A magas kakaótartalmú csokoládéból készült, kardamommal fűszerezett forró csoki kitűnő választás, ha meg szeretnéd lepni a kedvesed Bálint nap alkalmából.
Közeleg a Valentin-nap, amikor mindenki idegesen rágja a körmét, hogy vajon mivel ajándékozhatná meg párját. Sokan valamilyen finom desszert mellett teszik le a voksukat, viszont hiába a jó szándék, ha nincs idő piskótát sütni, krémeket kikeverni és a díszítéssel bíbelődni.
Ebben az esetben sem kell kétségbe esni, hiszen kevesebb munkával is lehet nagyon finomat készíteni: a forró csoki például egy mennyei desszertital, amelyet egészen pikánssá varázsolhatunk egy kis kardamommal. A keleti ízvilágot idéző fűszer kifejezetten jól harmonizál a csokoládéval; ízével, aromájával és hatóanyagival pedig még a hangulatunkra is jó hatással van.
A forró csokoládéhoz:
4 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé
1 csipet őrölt kardamom
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet őrölt vanília
A tetejére:
2 dl tejszínhab
2 evőkanál karamellszósz
A tejszínt 60-70 fokosra elkezdjük felmelegíteni, miközben a fűszereket is szépen hozzáadjuk. Beleszórjuk az apróra vágott csokit, amelyet lassan kevergetve felolvasztjuk benne.
A forró csokit poharakba, vagy bögrékbe töltjük (ízlés szerint pillecukrot is tehetünk bele), majd habzsákból tejszínhabot nyomunk rájuk, végül pedig meglocsoljuk némi karamellszósszal is.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…