Italok

Dreher IPA – a Dreher legkeserűbb világos söre

A Dreher IPA a hatodik variánsként érkezik a márka családjába a Bak, a Hidegkomlós, a Pale Ale, a Red Ale és a Félbarna Hidegkomlós mellé.

Mindegyik típus kizárólag 3 klasszikus összetevőt tartalmaz: árpamalátát, komlót és kristálytiszta vizet. A domináns komlózottságának köszönhető 35-ös IBU értékével figyelemreméltó a kategóriájában – a nemzetközi szinten bevezetett skála, az „International Bittering Units” 0 és 100-as érték között értékeli a sörök keserűségét.

„Az elmúlt két évben rendkívül jó tapasztalatokat szereztünk az első felsőerjesztésű sörünkkel, a Dreher Pale Ale-el. A tavaly bemutatott Red Ale szintén azonnal sikeres lett a fogyasztók körében. Ezért is döntöttünk úgy, hogy itt az ideje elkészítenünk egy olyan receptúrát, amely karakteresen keserű és határozottan testes, azaz egy valódi, izgalmas India Pale Ale. A Dreher IPA elkészítéséhez Citra, Mosaic, Cascade, Centennial, Azacca és Pekko komlót használunk” – mondta el az új sörről Séra Péter, a Dreher Sörgyárak sörtermelési főmérnöke.

Az új variáns április elejétől kapható a boltokban. A kiskereskedelemben 0,5 literes dobozban és üvegben, a többi variánssal megegyező áron lesz kapható.

Vajling

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago