Fotó: Ground Picture / Shutterstock.com
Van, aki évtizedek óta ragaszkodik egyetlen kávéfajtához, és csak azt hajlandó kortyolni. Van, aki viszont szívesen kóstolgat újabbnál újabb aromákat. Utóbbi hozzáállás nyertesei eredményesen kalandozhatnak a kávézás hihetetlenül sokszínű világában, olykor olyan területekre tévedve, amikről talán még ők sem sejtették, hogy mennyire vonzó a „táj” szépsége, azaz ízletes a csészébe töltött kávé karaktere.
Sokan a mai napig tartják, hogy a kávé attól ízletes, hogy koffeines. Pont. Erre a legjobb ellenpélda a karakteres koffeinmentes kávé, ami egyáltalán nem szenved hiányt ízletességből, ugyanakkor egyáltalán nem tartalmaz koffeint. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy éjjel-nappal kortyolható anélkül, hogy a kialvatlanság réme fenyegetne. Késő este, az éjjel közepén, egy rázós munkanapon sokadik csészeként… Nincsen határ, vagy fogalmazzunk úgy, hogy a határ a zacskó űrtartalma.
Hogy mi az, amit ez a típus ízek tekintetében borítékol? Karakterességet, határozott ízjegyeket, felejthetetlen kortyolási élményeket. Megéri kipróbálni még akkor is, ha előzőleg a fent említett tévhitek bármelyike számított meghatározónak. Sohasem késő elkezdeni az ismerkedést, meg persze a tapasztalást.
Aki pedig egészségügyi okból szeretne lemondani a koffeinről, de a kávézás túlságosan sokat jelent számára, annak a koffeinmentes variáció fogyasztása valódi mentsvárként szolgálhat, mégpedig extra lemondások nélkül.
A tudatos kávé vásárlás a sikeres végeredmény záloga, hiszen egy cseppet sem mellékes, hogy végül milyen fajta kávé kerül a gépbe, onnan pedig a csészékbe. A megbízható forrás már fél siker. Az online felületen ráadásként könnyedén összeállítható a megrendelés. Jó ötlet mindig egy-egy új ízt, pörkölési típust is kipróbálni, ezáltal teljesen megelőzhető, hogy a kávézásból szokás váljon, ami elmaradhatatlan ugyan, de nem az ízélménye, hanem a megszokás hatalma miatt. Ha az újdonság fűszere adott, akkor a „szokás” abszolút elkerülhető.
A fotó forrása:
Ground Picture / Shutterstock.com
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…