Fotó: Pinterest
Ha kánikula, akkor a testesebb kávék helyett jöjjön inkább egy frissítő jegeskávé, amely nemcsak felpörget, de még hűsít is.
Kezd elviselhetetlen lenni a hőség az irodában? Esély sincs kiülni a teraszra, vagy a strandon süttetni a hasunkat? A kávéimádók jól tudják, hogy semmi nem tud jobban esni a nyári melegben, mint egy nagy pohár jegeskávé, amelyet otthon is bárki pofonegyszerűen elkészíthet. Bár számtalan fajtája létezik, és mindenki egy kicsit másképpen készíti, mi most egy olyan változatot mutatunk, ahol a kávé mellett a csoki (és egy kis vaníliafagyi) kapja a főszerepet.
1 adag eszpresszó kávé 100% Arabica kávéból (30 ml)
1 dl darált jég vagy jégkocka
1 db vaníliafagyi gombóc
ízlés szerint tejszínhab
ízlés szerint csokireszelék és csokidarabok
A fagyit egy vastagabb falú pohárba tesszük. Ráhelyezzünk a csokidarabkákat, megszórjuk jégdarával, jégkockával. Ezután ráöntjük az átszűrt kávét.
Tejszínhabbal és csokireszelékkel díszítjük. El is készült a mennyei csokoládés jegeskávénk.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…