Fotó: Pinterest
Ha kánikula, akkor a testesebb kávék helyett jöjjön inkább egy frissítő jegeskávé, amely nemcsak felpörget, de még hűsít is.
Kezd elviselhetetlen lenni a hőség az irodában? Esély sincs kiülni a teraszra, vagy a strandon süttetni a hasunkat? A kávéimádók jól tudják, hogy semmi nem tud jobban esni a nyári melegben, mint egy nagy pohár jegeskávé, amelyet otthon is bárki pofonegyszerűen elkészíthet. Bár számtalan fajtája létezik, és mindenki egy kicsit másképpen készíti, mi most egy olyan változatot mutatunk, ahol a kávé mellett a csoki (és egy kis vaníliafagyi) kapja a főszerepet.
1 adag eszpresszó kávé 100% Arabica kávéból (30 ml)
1 dl darált jég vagy jégkocka
1 db vaníliafagyi gombóc
ízlés szerint tejszínhab
ízlés szerint csokireszelék és csokidarabok
A fagyit egy vastagabb falú pohárba tesszük. Ráhelyezzünk a csokidarabkákat, megszórjuk jégdarával, jégkockával. Ezután ráöntjük az átszűrt kávét.
Tejszínhabbal és csokireszelékkel díszítjük. El is készült a mennyei csokoládés jegeskávénk.
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…