A szerelmesek ünnepén lepd meg kedvesed egy romantikus reggelivel, amelynek tökéletes kísérője egy-egy csésze ellenállhatatlan Nespresso kávé. A megszokott espresso néhány merész íz és egy kis csokoládé segítségével pár perc alatt mesés kávékülönlegességé varázsolható.
Íme egy két szívet dobogtató recept 🙂
Hozzávalók
20 ml tejszín
1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula
friss málnadarabok vagy liofilizált málna
fehércsokoládé-forgács
Eszközök
habszifon
kis méretű kávéscsésze
Elkészítés
- A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot.
- Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
- Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval.
KÓKUSZOS-VANÍLIÁS ESPRESSO MACCHIATO RÓZSASZIRMOKKAL
Hozzávalók
vaníliaszirup
kókuszreszelék
100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
1 Paris Espresso kávékapszula
étcsokoládé-forgács
ehető szárított rózsaszirmok
Eszköz
kis méretű kávéscsésze
Elkészítés
- Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket.
- Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
- Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
- Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.
Nincs esetleg Nesrpesso kávéfőződ, akkor látogass el a BestByte.hu oldalára és válaszd ki a neked megfelelő eszközt!