A Hasselback burgonya egy végtelenül egyszerűen összeállítható fogás, ráadásul sokkal izgalmasabb is, mint a megszokott krumplis köretek.
A zsebes krumpli néven is ismert Hasselback-burgonyáról korábban úgy írtunk, mint egy mutatós fogásról, amely önálló ételként is megállja a helyét, ha a zsebeket megtöltjük ezzel-azzal, például baconnel, kolbásszal vagy hagymával. Ezúttal egy olyan receptet hoztunk, ahol a már említett zsebekbe bacon és cheddar sajt kerül. Ezzel a kombóval szerintünk nem lehet mellélőni.
6 db hosszúkás burgonya
10 dkg bacon
10 dkg cheddar sajt
3 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
só
friss petrezselyem
A megtisztított burgonyát bevagdossuk, ami úgy a legegyszerűbb, ha két fakanál közé tesszük a krumplit.
Az olívaolajat zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, majd megkenjük vele a burgonyákat.
Sütőpapírral bélelt tepsin elhelyezzük a krumplikat, majd 180 fokon körülbelül 50-60 percig sütjük.
Amikor a burgonya megpuhult, akkor a mélyedésekbe sajt- és baconszeleteket tömködünk. Visszatesszük a sütőbe, és még öt-tíz percig sütjük, hogy a sajt megolvadjon, a bacon pedig ropogós legyen.
Friss petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk. Ha szeretnénk hozzá valamilyen szószt, készíthetünk fűszeres tejfölt is mellé. Ehhez a tejfölt beízesítjük egy kevés füstölt paprikával, zúzott fokhagymával és sóval, majd ha kész, a krumplira kanalazzuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ahogy beköszöntenek a hűvösebb őszi napok és az esti sötétedés is hamarabb érkezik, egyre több…
A konyhai mosogató dugulása egy gyakori és bosszantó probléma, amely bármely háztartást érinthet. A víz…
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…