Ropogós sült krumpli, Gravy szósz és sajt: a poutine a kanadaiak kedvenc sült krumplija, ami amellett, hogy nagyon ízletes, még igazi macskajaj-űző is.
Minden országnak megvan a saját bulikajája, a kanadaiaknak például a poutine az. A tartalmas krumplis fogás különösen jól tud esni egy átmulatott éjszaka után, de nem kell ahhoz alkohol, hogy könnyen csússzon a Gravy szósszal és cheddar sajttal készült aranybarna sült krumpli. Általában csemegeként, magában szokás fogyasztani, de a sült húsok mellé, köretnek is remek választás.
A krumplit megmossuk, meghámozzuk, majd vékony hasábokra vágjuk. Az olajat elkezdjük hevíteni, majd a krumplikat bő olajban aranybarnára sütjük. A sütés alatt nekiállunk a gravy készítésének.
A gravy szószhoz előveszünk egy kisebb lábost. A salottát és a fokhagymát finomra vágjuk.
A vajat felolvasztjuk, hozzátesszük a lisztet, és folytonos kevergetés mellett 1-2 percig főzzük. Ezután beletesszük a hagymákat, és újabb egy percig kis lángon keverjük. Fokozatosan, állandó keverés mellet hozzáöntjük a langyos alaplevet (nem kell melegnek lennie, csak ne legyen hideg).
Ezután hozzátesszük a sört, a paradicsompürét, a fűszereket és a worchestersire szószt.
Kis-közepes lángon gyakran megkeverve kb. 15 percig főzzük, amíg szép sűrű nem lesz
A cheddart fél centis kockákra vágjuk. A forró sültkrumplira kanalazzuk a szószt, majd rádobáljuk a sajtkockákat. Melegen tálaljuk.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…