Fotó: Food
Aki szereti a sajtokat és a krémes kencéket annak a boursin egészen biztosan kedvence lesz.
Ha unod a bolti kenyérre kenhető krémeket és a felvágottakat, akkor érdemes megpróbálkozni az otthon is elkészíthető kencékkel, amelyek egészségesebbek és finomabb is, mint a vásárolt kész verziók. A boursin egy francia eredetű, lágy, krémes sajt, aminek az elkészítése kifejezetten egyszerű, csupán az alapanyagok minőségére kell odafigyelni.
Válasszunk hozzá magas víztartamú uborkát, de lehet még paprikát, répát és szárzellert is használni, sőt kétszersült-csíkokkal és kenyérre kenve is tálalhatjuk.
200 g. vaj
– 200 g, juhtúró
– 100 g-os tömlős natúr sajtkrém (2db)
– 3-4 gerezd fokhagyma
– só, bors ízlés szerint
Egy magasabb falú edénybe belehalmozzuk a hozzávalókat: a vajat, a juhtúrót és a sajtkrémet. A fokhagymát fokhagymanyomó segítségével összepaszírozzuk, majd hozzátesszük a többi hozzávalóhoz. Sóval, borssal ízesítjük.
Fontos, hogy mielőtt megsóznánk a krémet, kóstoljuk meg, ugyanis a juhturú önmagában is igen sós, így nem biztos, hogy szükség van az extra sóra.
Az edény tartalmát egy botmixer segítségével krémesre kikeverjük, majd az elkészült krémet külön edénybe szedjük, és a hűtőben egy-két órát hagyjuk pihenni. Ízlés szerint zöldséget és kétszersültet készítünk mellé, és már mártogathatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…
Egy intenzív edzés után természetes, hogy szervezetünk fáradt, izmaink, ízületeink pedig regenerációra szorulnak. Sportolóként vagy…
A generáltervezési folyamat az építészeti és mérnöki tervezés szinergiáját jelenti. Az összhang és az egymásra…
A brunch Budapest szívében nem csupán egy étkezés, hanem életérzés. A késői reggeli és korai…
A Soproni sörmárka idén ünnepli fennállásának 130. évfordulóját, és erre az alkalomra különleges újdonságokkal lepte…
Ismerje meg, hogy a műanyag raklapok költséghatékony és higiénikus megoldást kínálnak a vállalkozások számára, miközben…