Fotó: Delish
Citromos ricottás spagetti elkészítéséhez csupán néhány összetevőre van szükséged, és mégis mindenki oda lesz érte.
Semleges íze miatt a ricotta sós és édes ételekhez is remekül passzol, többek között tésztával is érdemes összekeverni. A citromos ricottás spagetti elkészítéséhez a són és a borson kívül mindössze hat alapanyagra lesz szükség, ráadásul pikk-pakk kész van, így akár hétköznap is összedobhatod.
500 g spagetti tészta
25 dkg ricotta
2 citromból nyert citromhéj ( fontos, hogy bio citromot megyünk!) és fél citrom leve
1 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
parmezán
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.
Közben a ricottát kikeverjük az olívaolajjal, a citromok lereszelt héjával és levével, a sóval és a borssal.
Ha a tészta al dente, leszűrjük, majd összekeverjük a ricottás keverékkel. Ha szükséges a tészta főzővízéből adunk hozzá egy keveset.
Parmezánnal megszórva és friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…