Fotó: Kikkoman
A csicseriborsóval töltött burgonya olyan laktató és ízes, hogy általában töretlen a sikere, és a legjobb benne, hogy szinte elrontani se lehet.
A jacket potato, avagy a britek híres „zsebes krumplija” sokak kedvence, és ez nem véletlen: a tepsiben sült töltött burgonya a végtelenségig variálható, és általában az elkészítése sem igényel különösebb macerát. Az önálló fogásként is adható finomságot kedvünk szerint tölthetjük, mehet bele bab, tojás, sült gomba, kolbász, lényegében bármi, amit csak szeretnénk. Most egy csicseriborsós tölteléket hoztunk, amit a vegetáriánus étrenden élők is bátran fogyaszthatnak.
6 darab nagyobb burgonya
15 dkg főtt csicseriborsó
2 dl sűrített paradicsom
10 dkg friss paradicsom
1 kisebb vöröshagyma
2 fokhagyma
olívaolaj
friss bazsalikom
szárított oregánó
só
1 kis pohár tejföl
metélőhagyma a tálaláshoz
A krumplikat jó alaposan megmossuk, ledörzsöljük konyhai kefével, aztán papírtörlővel leitatjuk róluk a vizet.
A krumplikat ecset segítségével alaposan megkenjük az olívaolajjal, sózzuk, majd alufóliával egyenként betekerjük őket. A csomagokat itt-ott átszurkáljuk villával.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a becsomagolt burgonyákat, majd légkeverés mellett 220 fokon körülbelül 60 percig sütjük.
Míg a burgonya készül elkészítjük a tölteléket. A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megpirítjuk rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. A csicseriborsót lecsepegtetjük, leöblítjük, a feldarabolt paradicsommal együtt a serpenyőbe tesszük.
Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, megszórjuk a a friss bazsalikommal, a szárított oregánóval, majd így főzzük 10 percig.
burgonyákról óvatosan levesszük a fóliát, hosszában félbevágjuk, mindkét oldalukat megnyomkodjuk, hogy szétnyíljanak, és megtöltjük a paradicsom-csicseriborsó keverékkel.
A tetejére egy kevés tejfölt és metélőhagymát halmozunk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…