Fotó: Los Angeles Times
A csőben sült karalábé főfogásnak vagy tartalmas köretnek is elkészíthető. Krémesen tejszínes belső ropogós sajttal a tetején.
A csőben sült ételekben az az egyik legjobb, hogy viszonylag gyorsan és egyszerűen laktatató fogást tudunk az asztalra varázsolni, de ha úgy tartja kedvünk húsok mellé köretként is adható. A karalábé csőben sütve is nagyon ízletes, a zöldségeket érdemes egy kicsit előfőzni, nem teljesen puhára, csak félig, majd készíteni egy krémes besamell mártást, és az egészet ropogósra megpirítani a sütőben.
karalábét megpucoljuk, majd kisebb hasábokra, vagy hosszúkás szeletekre vágjuk, és sós vízben 5 percig főzzük. (Akkor jó, ha kicsit még roppanós belül, majd sütés közben megpuhul.)
Elkészítjük a besamel mártást: a vajat megolvasztjuk, és simára keverjük liszttel, akárcsak mintha egy rántás alapot készítenénk. Ezt a masszát forró tejjel felöntjük, majd sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és sűrűsödésig kb. 2 percig kis lángon főzzük.
A karalábét szépen eloszlatva egy jénai tálba rakjuk, a besamel mártást ráöntjük, majd rászórjuk a reszelt sajtot. Metélőhagymát szórunk a tetejére (elhagyható).
Előmelegített sütőbe téve 10-15 percig sütjük, akkor lesz kész, ha a tetején lévő sajt megpuhul.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…