Mindig szeretünk valami egyszerű finomságot összedobni az ebéd vagy a vacsora utánra. A gyümölcsrizs éppen ilyen, mutatjuk hogyan készítheted el.
Végy egy bögre rizst, tejet, fűszereket és már kész is van az isteni krémes gyümölcsrizs. Ráadásul, ha jó alapanyagokat használunk, és kevés cukrot, akkor sokkal kevésbé hizlaló édességet kapunk, mint a többség.
Egyszerű és mutatós desszert, ráadásul úgy díszítjük, ahogy csak szeretnénk. Ha mindenen kész, mentalevelet is tehetsz bele, igazán kellemes aromát ad majd neki, de a tetejére is teheted díszítésképpen! Fahéjjal megszórva pedig megkoronázhatjuk a mesterművet.
Ha meleg van, ha hideg, egy bögre krémes gyümölcsrizs mindig jól fog esni.
Minél több friss gyümölcsöt teszünk bele, annál finomabb lesz a gyümölcsrizs.
A rizst átválogatjuk, megmossuk és 2 dl forrásban lévő vízbe dobjuk. Néha megkeverjük és addig főzzük, amíg a vizet fel nem szívja.
Hozzáöntjük a tejet, beletesszük a csipet sót és a vajat. Beleszórunk 2 csomag vaníliás cukrot és 3 evőkanál kristálycukrot. Lefedve 3-4 percig forraljuk, majd lekapcsoljuk a főzőlapot és fedő alatt, a gőzben hagyjuk megpuhulni.
A tejszínt 2 csomag vaníliás cukorral habbá verjük, ha szükséges habfixálóval segíthetünk javítani az állagán.
A kihűlt tejberizsbe keverjük.
Kép forrása: youtube.com
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…