A fánk kapcsán elsőként a farsangi szezon jut eszünkbe, ám mi annyira szeretjük ezt a finomságot, hogy igazán sajnálnánk, ha csak a téli időszakra korlátozódna a fogyasztása. Ezek közül is abszolút kedvencünk a túrófánk, ennek a receptje következik most.
A túrófánk nem csak nagyon finom, de lényegesebben kevesebb időt is visz el, mint például a hagyományos szalagos fánk: nem kell sem dagasztani, sem keleszteni, sem nyújtani, az íze azonban még így is fantasztikus.
Szó mi szó, nem kell hát konyhatündérnek lenni, ahhoz hogy finoman el tudjuk készíteni, bár az igaz, hogy amilyen gyorsan kész, olyan gyorsan el is fogy. A formázáshoz egyébként teljesen megteszi egy vizes kanál is, és a tökéletes formára sem kell törekednünk, már csak azért sem, mert a forró olajban, akkor is úgy fog puffadni, növekedni, hogy biztosan nem lesznek egységes formájúak a gombóckák.
Egy keverőtálban összegyúrjuk az áttört túrót, a lisztet, a tejfölt, a tojást, a szódabikarbónát, a cukrot, a sót és a megmosott, szárazra törölt citrom lereszelt héját. Ezután a masszából nedves kézzel diónyi golyókat gyúrunk és lisztezett tálcára tesszük őket.
Az olajat felforrósítjuk, és folyamatosan forgatva kisütjük benne a fánkokat. Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.
Borítókép forrása: Schar
Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy…
Ha eddig csak annyit tudtál a matcháról, hogy valami furcsa zöld por, amit a fiatalok…
A mosási szerek dinamikus világában a Mosóparfüm kedvenccé vált azok körében, akik friss, tartós illatot…
Az utóbbi években látványosan megváltozott a fiatalok viszonya az alkoholmentes italokhoz. A HEINEKEN és az…
Ha idén valami igazán különleges élményt keresel Valentin-napra, a McDonald’s Nyugati téri étterme egy romantikus…
A szombat este sokak számára a hétvége legjobb része: ilyenkor van idő kicsit lelassulni, feltöltődni…