Fotó: Eat This Much
Az angol muffin nem egy sütemény, hanem egy reggeli péksütemény neve, amit legtöbbször vajjal, egy szelet sajttal és buggyantott tojással kínálnak.
A muffin szó hallatán mindenkinek a különféle édes desszertek ugranak be elsőként, ám az angol muffin (eredeti nevén english muffin) valójában egy sós péksüti, az angol reggelik közkedvelt eleme. A finom, pihe-puha bucikból eszméletlen reggeli varázsolható, de vacsorára vagy uzsonnára is remek szendvics alap, amit kedvünk szerint dobhatunk fel.
A lisztet, vizet és élesztőt egy tálban csomómentesre keverjük, majd meleg helyen, letakarva legalább 2 órán át, de akár egy egész éjszakán keresztül pihentetjük. A tészta állaga akkor jó, ha már kissé buborékos.
A tejet és az előzőleg készített alapot egy nagy tálba tesszük. Az egészet alaposan átkeverjük, hogy homogén állagot kapjunk. Ezután hozzáadjuk a a lisztet, cukrot, sót és bedagasztjuk a tésztát. Mikor kezd összeállni hozzáadjuk az olvasztott vajat és simára dolgozzuk a tésztát. Letakarva hagyjuk 1-2 órán át kelni.
A megkelt tésztát 1.5 cm vastagságúra kinyújtjuk, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Közepesen forró serpenyőben elkezdjük sütni a muffinokat, majd pár perc sütjük mind a két oldalát.
[sc name=”facebook” ]
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…