Fotó: Eat Well
A grillezett kukorica a nyár egyik legszuperebb fogása, ami a chilis, lime-os fűszervajjal felturbózva még finomabb és különlegesebb lesz.
A kukorica az egyik legsokoldalúbb zöldség: főzve, sütve, köretként, levesnek, vagy csak önmagában egy kevés sóval meghintve is mennyei finom. Az önmagában is igen ízletes és laktató zöldség azonban még fenségesebb lesz, ha rákerül a grillre, ettől ugyanis kap egy különleges füstös aromát, ami remekül passzol a kukorica édes alapízéhez.
Ha még ennél is tovább csavarnánk a dolgon, akkor grillezés előtt a fűszervaj se maradjon el, kenjük be vele jó vastagon a kukoricacsöveket, hogy a szemeket is alaposan átjárja az elkészített fűszeres vaj íze. A mi választásunk ezúttal egy pikáns chilis, lime-os keverékre esett.
A kukoricát megtisztítjuk, a leveleket eltávolítjuk, és leöblítjük. (A nagyobb darabokat akár ketté is törhetjük.)
A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a sót, az apróra vágott petrezselymet, a pépesített fokhagymát és a kifacsart lime levét. Ezzel a fűszeres keverékkel alaposan bekenjük a kukoricacsöveket, majd egyenként fóliával betekerjük őket.
Nincs más hátra, mint a kukoricákat a forró grillrácsra pakolni, és körülbelül 20 perc alatt készre sütni. Míg készül a csemege, érdemes folyamatosan forgatni, nehogy odakapjon. Ha grill helyett sütőben készítenénk, akkor 190 fokon 40 percig süssük. Jó étvágyat kívánunk!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…