Vegáknak

Házi káposztás rétes

Bár a káposztás rétes nem az az étel, amire mindenki ugrik, de aki szereti, az viszont nagyon szereti. Mi egyértelműen az utóbbi tábort erősítjük!

A káposztás rétes messze nem olyan bonyolult étel, mint amennyire elsőre gondolnánk, bár az igaz, hogy mi most előre elkészített réteslapokból készítettük. A többség a gyümölcsös és édes változatokért jobban rajong, de szerintünk a fűszeres, sós káposztás rétesnek egyszerűen nincs párja.

Természetesen ha kicsit nagyobb kihívásra vágyunk, akkor a kész réteslapok helyett csináljuk meg, mi magunk!

Forrás: Cookpad

Hozzávalók

  • 6 réteslap
  • 150 dkg fehér káposzta
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • cukor ízlés szerint
  • frissen őrölt bors
  • olaj

A káposztát tisztítsd meg, reszeld le egy tálba, sózd be jó alaposan, aztán hagyd fél óráig állni. Ha ez letelt, nyomkodd ki a káposzta levét. Egy alkalmasnak tűnő serpenyőben dinszteld meg a hagymát – előtte persze kockázd fel -, majd amikor már kicsit fonnyadt, törd hozzá a fokhagymát, és a hangulatodnak megfelelő mennyiségű cukrot – egy-két evőkanálnyi bőven elég – is adj hozzá. Ha szépen karamellizálódik, ideje, hogy összekeverd a káposztával. Ha összeálltak, fedd le az egészet, és hagyd körülbelül fél óráig párolódni.

Amíg a serpenyőben buliznak a hagymák és a káposzta, addig készítsd elő a réteslapokat: tégy le egy abroszt, lisztezd be, arra fektesd két részre osztva a réteslapokat – tehát három legyen egymáson -, és kend meg őket vékonyan olajjal. Ha elkészült a káposzta, halmozd az egyik felét az egyik rakás tészta szélére, a másikat a másikra, majd az abrosz segítségével egyszerűen tekerd fel őket. A tetejüket is kend meg vékonyan – ! – olajjal, aztán mehetnek a sütőbe, 180 fokon nagyjából fél óra alatt elkészülnek.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Több mint fűszer – hogyan segítheti a kurkuma az immunrendszer természetes védelmét?

A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…

2 hét ago

Így lesz stresszmentes a karácsonyod: ünnepi ételek, amiket már most lefagyaszthatsz

A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…

3 hét ago

A Merry Little Ex-mas – a Netflix új karácsonyi filmje annyira rossz, hogy az már jó

Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…

3 hét ago

Az egészség íze és az online gyógyszerrendelés előnyei

Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…

4 hét ago

A tenger sója a ginben – megérkezett a Monkey 47 Distiller’s Cut 2025

Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…

4 hét ago

Mi a tökéletesen sült csirke titka? A Blaha Chicken Tenders most elárulja

Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…

4 hét ago