Ha rögtön kell valami édes: sült alma mézzel és fahéjjal

A sült alma illatának csak nagyon kevesen tudnak ellenállni, mellesleg nem is kell: ez az őszi desszert pillanatok alatt kész, és csupán négy alapanyag szükségeltetik hozzá. 

Azt már megmutattok, hogyan készíthetitek el a sült birsalmát, ám arról még nem beszéltünk, hogyan érdemes megsütni a sima almát.

A fahéjas mézes sült alma a hideg, borongós napokon fogyasztva a leghangulatosabb, illatával és melegségével képes színt vinni még a barátságtalan őszi hétköznapokba is. Mellesleg számtalan módon elkészíthetjük: meg is tölthetjük, ha szeretnénk, de önmagában, egy kevés cukorral és mézzel megsütve is nagyon finom.

Mi ezúttal nem gondoltuk túl a dolgot, így a fahéjas-mézes verzióra mutatunk egy receptet.

Dióval is díszíthetjük a tetejét. Forrás: Delish

Hozzávalók

  • 6 db alma
  • 6 teáskanál vaj
  • 0.5 bögre cukor
  • 2 teáskanál fahéj

Az almát alaposan megmossuk, szárazra töröljük, a tetejét levágjuk, a magokat pedig eltávolítjuk. (Érdemes rá ügyelni, hogy a gyümölcsök egyben maradjanak.) Mindegyik almába teszünk egy kevéske cukrot, egy teáskanál vajat, és megszórjuk fahéjjal. Az alma tetejét visszahelyezzük, majd szépen felsorakoztatjuk a gyümölcsöket egy sütőpapírral bélelt tepsiben.

185 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket, és körülbelül 30 percig sütjük, vagy addig, amíg a gyümölcs héja el nem kezd ráncosodni. Kivesszük a sütőből, pár percig pihentetjük, és még melegen meghintjük cukorral. Langyosan fogyasztjuk.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

3 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

3 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

3 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

6 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

6 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago