Fotó: YouTube
Ropogós sült krumpli, Gravy szósz és sajt: a poutine a kanadaiak kedvenc sült krumplija, ami amellett, hogy nagyon ízletes, még igazi macskajaj-űző is.
Minden országnak megvan a saját bulikajája, a kanadaiaknak például a poutine az. A tartalmas krumplis fogás különösen jól tud esni egy átmulatott éjszaka után, de nem kell ahhoz alkohol, hogy könnyen csússzon a Gravy szósszal és cheddar sajttal készült aranybarna sült krumpli. Általában csemegeként, magában szokás fogyasztani, de a sült húsok mellé, köretnek is remek választás.
A krumplit megmossuk, meghámozzuk, majd vékony hasábokra vágjuk. Az olajat elkezdjük hevíteni, majd a krumplikat bő olajban aranybarnára sütjük. A sütés alatt nekiállunk a gravy készítésének.
A gravy szószhoz előveszünk egy kisebb lábost. A salottát és a fokhagymát finomra vágjuk.
A vajat felolvasztjuk, hozzátesszük a lisztet, és folytonos kevergetés mellett 1-2 percig főzzük. Ezután beletesszük a hagymákat, és újabb egy percig kis lángon keverjük. Fokozatosan, állandó keverés mellet hozzáöntjük a langyos alaplevet (nem kell melegnek lennie, csak ne legyen hideg).
Ezután hozzátesszük a sört, a paradicsompürét, a fűszereket és a worchestersire szószt.
Kis-közepes lángon gyakran megkeverve kb. 15 percig főzzük, amíg szép sűrű nem lesz
A cheddart fél centis kockákra vágjuk. A forró sültkrumplira kanalazzuk a szószt, majd rádobáljuk a sajtkockákat. Melegen tálaljuk.
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…