Rántott savanyú uborka, az új őrület

Mint mindenből, az uborkából is rengeteg mindent ki lehet kihozni, ám többnyire uborkasaláta, kovászos-és csemegeuborkaként fogyasztjuk. A legújabb trend viszont a rántott savanyú uborka receptjére szavaz, amelyet kipróbáltunk, és mi vállaljuk: nekünk bejött!

Igen, jól olvastátok, ezúttal nem a tököt, a cukkinit vagy a karfiolt rántjuk ki, hanem a savanyú uborkát. A rántott uborka ötlete egyébként közel sem új keletű: az Egyesült Államok északi részén már a hatvanas évek óta nagy népszerűségnek örvend, ahol általában valamilyen mártogatóssal kínálják.

A rántott uborkában ráadásul az a jó, hogy nincsenek kőbe vésett szabályai: készíthetjük friss zöldségből, de kovászos és savanyú uborkából is. [tds_note]A bundát kedvünk szerint fűszerezhetjük, de magvakat is adhatunk hozzá: a lenmag és a szezámmag például kifejezetten jól megy hozzá.[/tds_note]

A tormakrém remekül illik a panírhoz, így mi tojást helyett ezt használtunk.

Hozzávalók

  • 1-1 és fél csésze panko morzsa
  • 450 gramm savanyú uborka átmosva és teljesen megszárítva
  • 1/2 csésze liszt
  • 1 csésze tormakrém

A panko morzsát serpenyőben pirítsuk aranybarnára, tegyük félre.

A panírozáshoz tegyük külön tányérba a lisztet, a morzsát és a tormakrémet. A lecsepegtetett, száraz uborkaszeleteket forgassuk meg a lisztben, a tormakrémben majd a panko morzsában.

A bepanírozott uborkákat helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 220 fokon, nagyjából 16 percig süssük őket, félúton forgatva az uborkákat. Kész a rántott savanyú uborka!

Ha pedig a kovászosért jobban rajongtok, nyugodtan készítsétek el azzal!

Forrás: Nlc

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

3 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

3 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

3 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

6 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

6 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago