Répás szendvicskrém, az egyszerűség jegyében

Van az úgy, hogy sem időnk, sem energiánk nincs túlbonyolítani a dolgokat, na ilyenkor esik jól egy könnyed és egyszerű recept, amely puritánsága ellenére is finom, épp úgy, mint a répás szendvicskrém is. 

Ha több időnk van reggel, imádunk mókolni a konyhában, és megadni a módját a napindító étkezésnek. Ám mint mindenki másnak, nekünk is akadnak rohanós reggeljeink, amikor nincs idő pepecselni, és a reggelit is alig-alig tudjuk bekapni indulás előtt.

Következő receptünk pont ezekre az alkalmakra való: a répás szendvicskrém nyugodtan elkészíthető már előtte való este, így csak annyi dolgunk lesz reggel, hogy jó alaposan megkenjük vele a kenyerünket. Pirítóssal készítve, és egy kis sajttal megspékelve még finomabb lesz!

Forrás: Taste

Hozzávalók

  • 30 dkg sárgarépa
  • citromlé
  • 2 dl joghurt
  • 1 mk olívaolaj
  • 1 csipet cukor (opcionális)

 

A megtisztított répát lereszeljük, majd meglocsoljuk egy kevés citromlével és összekeverjük a joghurttal.

Hozzáadjuk az olívaolajat és a cukrot (ez utóbbi el is hagyható), majd ízlés szerint megsózzuk.

Kenyérre kenve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Könnyű és friss: Csirkés Cézár Wrap – Neked, ha gyorsan valami jót ennél

Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…

1 hét ago

Sajtos-baconös sült krumpli pikáns pepperoncinivel

Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…

1 hét ago

Mi lenne, ha holnap reggel máshogy kezdenéd a napod?

Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…

2 hét ago

Te is ott ragadtál valahol egy üres reggeli asztalnál?

Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…

2 hét ago

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 hét ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 hét ago