Fotó: Saw what's cooking with Joan
A tavaszi borsóleves a zsenge borsótól lesz igazán finom, de egy kis galuska vagy tészta sem hiányozhat a levesből.
Az édes, ropogós és zsenge zöldborsó nagyon ízletes nyersen és főzve, és nem csak főzeléknek, de levesnek is kiváló. Készíthetjük fűszerpaprikával vagy fehéren is, a lényeg, hogy friss petrezselyem és sárgarépa is kerüljön a borsó mellé.
A karikákra vágott répát olajon megdinszteljük, majd hozzátesszük a borsót és az apróra vágott petrezselymet. Kb 15 percig pároljuk együtt. Ha szükségesnek érezzük, akkor egy nagyon kevés vizet is aláöntünk.
Megszórjuk 1 ek liszttel és 1.5 ek pirospaprikával, majd összekeverjük. Pici ideig pirítjuk.
Ezután felöntjük vízzel, ételízesítővel megszórjuk, majd hozzáadjuk az összes cukrot. Az egészet puhára főzzük, közben pedig kóstolgatunk, nem-e kell utánfűszerezni.
A galuska hozzávalóiból közepesen kemény nokedli tésztát keverünk, és vágódeszkáról vizes késsel a levesbe szaggatjuk. Kész is a tavaszi borsóleves, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…