Fotó: Riverfood Organic Farmers
Nem tart már sokáig az illatos medvehagyma szezonja, így itt az ideje, hogy még gyors összedobjunk belőle valamit – a selymes és ízletes krémleves például tökéletes választás!
Az eredetileg bükkösökben és tölgyesekben növő medvehagyma nemcsak finom, de számos jótékony hatása is van – például fokozza a vérkeringést és tele van C-vitaminnal – így már csak emiatt is érdemes kihasználni, míg tart a szezonja.
A medvehagyma igazi ezerarcú étel: ehetjük nyersen szendvicsben, dúsíthatunk vele salátákat, fűszerezhetjük vele az ételeinket, sőt még levest is készíthetünk belőle. A zöld színben ragyogó medvehagymából pillanatok alatt mennyei fogást varázsolhatunk, mi ezúttal egy lágy, fokhagymásan illatozó krémlevesre szavaztunk.
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, a hagymát és a répát karikára, a burgonyát kockára vágjuk, a medvehagymát alaposan megmossuk.
Olajon megdinszteljük az újhagymát, a krumplit és a répát, majd felöntjük zöldséglevessel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor hozzáadjuk a finomra vágott medvehagymát, és még 2-3 percig főzzük, majd botmixerrel krémesítjük.
A legvégén hozzáöntjük a tejszínt, forrpontig visszatesszük a tűzre, majd tányérokba kiszedve tálalhatjuk is egy kis reszelt parmezánnal meghintve. Kész is az isteni medvehagyma krémleves, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Gondoltál már arra, miért olvad el a lelked is egy kocka csokitól? Lerántjuk a leplet…
Van valami egészen megmagyarázhatatlan abban, ahogy az őszi levegőben megjelenik a sült tök és a…
Miért mondanak le egyre többen a tusfürdőről, és vajon tényleg működik ez a „soapless” életmód?…
A modern konyha egyik legkényelmesebb berendezése a mosogatógép. Megspórolja a kézi mosogatás idejét, víztakarékos, és…
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…