Fotó: Taste
A tepsis hagymás-sajtos burgonya finom húsmentes fogás, és olyan laktató, hogy önmagában is nyugodt szívvel kínálhatod.
Ha valami laktató ételre vágyunk, akkor sokszor készítünk olyat, amiben hús van, pedig húsmentes alapanyagokból is készülhet kifejezetten kiadós, kalóriadús fogás. A tepsis hagymás-sajtos burgonya után egészen biztosan nem maradsz éhes, sőt azt is garantáljuk, hogy a húst sem fogod hiányolni az ételből.
1 kg burgonya
2 fej hagyma
5 dkg vaj
300 ml tejszín
3-4 ek tejföl
150 g trappista sajt
só, bors
A burgonyát megpucoljuk, megtisztítjuk, és sós vízben megfőzzük.(Fontos, hogy ne főzzük túl, különben szétesik, és nem tudjuk majd szeletekre vágni.)
Míg a burgonya fő, a vöröshagymát vékony szeletekre felvágjuk, és kivajazunk egy jénait.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Ha a krumpli megfőtt, vékony szeletekre vágjuk, majd leteszünk belőle egy réteget a jénaiba, erre jöhet egy réteg hagyma és a trappista sajt fele. Ezután még egy réteg burgonyát és hagymát lerakunk.
A hagymát és a krumplit meglocsoljuk tejszínnel, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, majd az előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
Miután kivettük a sütőből, tálalhatjuk is egy kevés tejföl társaságában. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…