Ínycsiklandó avokádókrém variációk

Az avokádókrém egy könnyű mártogatós, amelynek legfontosabb összetevője az avokádó. Az azték eredetű ételt, a guacamolét elsősorban Mexikóban fogyasztják előszeretettetel, de szerte a világon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Nagyon egyszerű elkészíteni és egészséges is! Bemutatjuk a gucamole alapreceptet, és néhány “dúsított” változatát is!

Bolti verzióban semmiképpen nem érdemes vásárolni őket, ráadásul azokban alig van a legfontosabbból: az avokádó. Ne hagyjátok magatokat, hiszen otthon is el lehet készíteni a legfinomabb avokádókrémeket! Mutatjuk, hogyan!

Avokádókrém tejföllel

  • 1 db puha avokádó
  • 1/4 db citrom
  • 1 ek tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 db paradicsom

Az avokádó belsejét kikanalazzuk, majd villával összetördeljük, és hozzáadjuk a citrom levét, a tejfölt, a zúzott fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk! Ezután jól összekutyuljuk. A megmosott paradicsomot szintén apróra vágjuk, majd belekeverjük a mártásba. Ezután hütőben egy két órára állni hagyjuk. Isteni lesz a végeredmény!

Mexikói guacamole

  • avokádó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • pici só
  • 1 kis pohár joghurt
  • tortilla chips (vagy pászka)

A hámozott avokádót apróra vágjuk. hozzáaprítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a joghurtot, majd jöhet a só és a bors. Mindezt egy botmixerrel kavarjuk krémes állagúra, majd végül tortilla chipssel tálaljuk! Buen provecho!

Akodádókrémmel töltött tojás

  • 6 db tojás
  • 1 db avokádó
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek majonéz
  • 1 mk római kömény
  • őrölt fehérbors
  • 1 gerezd fokhagyma

A tojásokat néhány perc alatt keményre főzzük, meghámozzuk, félbevágjuk és kiszedjük a sárgáját. Az avokádó húsát egy edénybe tesszük a kikanalazott tojássárgákkal, hozzárakjuk a zúzott fokhagymát, a majonézt, a citromlevet és a római köményt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk! Botmixerrel krémessé kavarjuk, majd a tojásfehérjéket az elkészült avokádókrémmel megtöltjük, és azonnal tálalhatjuk is!

 

 

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

1 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

1 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

1 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

4 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

4 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago