Vegánoknak

Tökmag Vegán, a street food és az egészség találkozása!

A Tökmag Vegán közel sem ismeretlen a vega és vegán közösségben, jóhírét pedig nem a véletlennek köszönheti: finom, friss és egészséges fogásaikkal sorra szerzik maguknak a visszajáró vendégeket, akik szájról szájra viszik tovább a hely hírét. 

Nevéhez méltóan a Tökmag Vegán csak egy aprócska helységet tölt meg, éppen ezért általában elvitelre érdemes kérni az ételt, vagy ha jó idő van akár ki is ülhetünk a Hollán Ernő placcára kirakott asztalokhoz, ahol még melegében fogyaszthatjuk el a rendelésünket.

A Tökmag Vegán elsősorban hamburgerezőként ismert, ahol természetesen nem marhából, hanem többek között például cukkiniből, céklából és zöldborsóból készülnek a pogácsák. A hamburgert, ahogy a mondás is tartja, vétek magában enni, így a szemkápráztató hambik mellé kérhetünk még édesburgonya chipset, ami a hely specialitása.

Állati eredetű ételnek, cukornak, laktóznak, gluténnak itt helye nincs, ám egészen biztos, hogy nem csak speciális étrenden élőket tudják megfogni az ételek, amelyek elsőként a szemünket, utána pedig az ízlelőbimbóinkat kényeztetik. Bár utóbbit csakis kipróbálás útján lehet megtapasztalni, előbbit mi is bizonyíthatjuk, például ezzel a csodás céklás hamburgerrel, ami a színek végtelen ízkavalkádját hivatott szemléltetni.

Hát nem gyönyörű? Forrás: Tripadvisor

Ezzel a képpel picit csaltunk, ugyanis mi nem a céklás, hanem a cukkinis hambit kóstoltuk, ami ha látványban nem is, de ízvilágban egészen biztosan felveszi a versenyt a céklás verzióval.

Cukkinis hambi

Az egészséges burgerek mellett is akadnak nyalánkságok bőven: a street food vonalat megtartva válogathatunk az elviteles vegán szendvicsek, levesek, saláták, tészták, és különböző összeválogatott lunch boxok között.

Többféle elvitelre optimalizált lunch box közül válogathatunk.

Az édesszájúaknak sem lehet okuk a panaszra, ugyanis két-háromféle desszert mindig színesíti a palettát. Mi a hely nagy büszkeségét, a vegán Mars szeletet kóstoltuk meg, s bár nem mondjuk, hogy összekevertük az eredetivel, kétségkívül jólesett így a menü végére.

Vegán Mars-szelet

Bár mi nem vagyunk vegánok, teljes elégedettséggel és megnyugodva távoztunk a Tökmag Vegánból, és nem csak azért, mert egy roppant egészséges menün voltunk túl. Az étel finom volt, a hangulat kellemes, a kiszolgálás pedig profi, pont ahogyan egy minőségi street food helytől elvárnánk!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Recession pop 2025 – mi ez, és miért dobja fel a hangulatod válságidőben?

Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…

2 nap ago

Sakktábla saláta recept – a legújabb nyári trend, amit látnod és kóstolnod kell!

A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…

2 nap ago

Menopauza és étkezés – miért legyünk egészségközpontúak, nem fogyókúrázók?

A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…

2 nap ago

Sminkeltávolítás 2 perc alatt – női praktika reggelre

Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…

2 nap ago

Bögre csokis süti fél perces élvezettel

Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…

2 nap ago

Miért jó, ha magyar terméket választunk? Most már tudományosan is megéri!

Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…

3 nap ago