Donut, avagy így süss otthon amerikai lyukas fánkot!

5 év ago

A donut (vagy doughnut) talán mondanunk sem kell mekkora népszerűségnek örvend az Egyesült Államokban és Canadában. Tulajdonképpen nincs olyan utcasarok,…

Snidlinges sajtszuflé, csak úgy franciásan elegánsan

5 év ago

Bár a szuflé szót hallatán, elsőként a csokiszuflé ugrik be, kár lenne szó nélkül elmenni a sajtszuflé mellett. Mielőtt valami…

Profiterol, a krémes olasz kedvenc

5 év ago

Ha a legnépszerűbb olasz desszerteket kellene gorcső alá vennünk, akkor a tiramisu és a panna cotta mellett a profiterol is…

Ha valami egészségesre vágynál – mujaddara, a filléres lencsés rizs

5 év ago

A mujaddara egyik alapváltozata a lencse és a rizs kettősén alapul, ami első hallása talán furcsán hangozhat. Mindenkit biztosíthatunk azonban…

Ciorbă de burtă avagy az erdélyi pacalleves

5 év ago

Az erdélyi pacalleves elkészítése viszonylag sok macerával jár, így a legtöbben beugranak egy vendéglőbe, hogy ott egyék meg kedvenc levesüket.…

Kókuszkocka – egy nagy klasszikus nyomában

5 év ago

A kókuszkocka megunhatatlan kedvence a Vájling csapatának. Nincs is rajta mit nem kedvelni, a csoki és a kókusz már sokszor…

Pesto rosso spagetti avagy egy ízig vérig olasz tészta

5 év ago

A pesto rosso spagetti egy vérbeli olasz tészta, amely tökéletes elegyét képezi az aszalt paradicsomnak, az olívaolajnak és a pekorino…

Julie & Julia – Két nő egy recept filmajánló

5 év ago

A 2009-ben bemutatott Julie & Julia című amerikai komikus filmdráma annyira bűbájos, hogy a Vájling csapata egyszerűen nem tud elmenni…

A szerb raguleves titka

5 év ago

A kiszela csorba avagy a szerb raguleves, talán a magyar raguleveshez hasonlít a leginkább. A hasonlóság inkább a kockázott húsban…

Házi Raffaello golyók – jobb, mint az eredeti!

5 év ago

A házi házi  Raffaello golyócskák legalább olyan jók, mint a boltiak. Ráadásul, ha szép kis tasakba vagy dobozva rakod őket,…