Lestyán, avagy egy régi vágású úr a fűszerek világában

5 év ago

A lestyán manapság már a kevésbé ismert fűszernövények közé sorolható itthon, ám  az erdélyi és a román konyha előszeretettel használja.…

Csorba leves – az erdélyi levesek királya

5 év ago

A csorba leves nagyon változatos formát ölthet, ám mindben van valami közös: ez pedig a savanyúságuk. Nemcsak a másnapos gyomorra…

Törd meg a telet: januári etyeki piknik most szombaton!

5 év ago

Minek akarnál otthon ülni a hétvégén, ha remek programok várnak rád Etyeken? Nekünk ott a helyünk, szerintünk te se hagyd…

Szaftos spenótos lasagne, ahogy mi szeretjük

5 év ago

Bár a spenótos lasagne nem biztos, hogy Garfield kedvence lenne, mi nagyon is odavagyunk érte. Hogy miért?  Egyrészt a spenót…

Kvasienka, azaz a gőzön főtt szlovák gombóc

5 év ago

Legalább egyszer kipróbálós recept következik most. A kvasienka vagy, ahogy talán még többen ismerik, a gőzön főtt gombóc nem is…

Szántóföldön termeszthetnénk a komposztálható műanyagot

5 év ago

Az emberiség belefullad a műanyagba, ez sajnos a nagyon szomorú valóság! Mint, ahogy az is, hogy ezzel a dologgal valamit…

Napi egy alma az orvost távol tartja?

5 év ago

Napi egy alma az orvost távol tartja. Tartja a mondás, és mi hiszünk is benne. A legújabb egzotikus és szupertrendi…

Szép magyar ételeink – a legjobb brassói

5 év ago

Szinte lehetetlen megmondani melyik az igazi brassói recept, annyiféle változat látott már napvilágot. Fokhagymás szaft, sülkrumpli és husi. Na ez…

Retró kókusztekercs, ahogy mi csináljuk

5 év ago

A kókusztekercs tipikusan az a süti, amely végigkíséri az életünket. Gyerekként mindig imádtuk, ha ezt csinálta a nagyi, és mi…

Tócsni recept, a népies krumplilepény

5 év ago

Tócsni, lapcsánka, görhöny, bramborák, cicedli, cicege, akárhogyan is hívjuk egyre gondolunk: reszelt, nyers krumplival és liszttel készült, olajban vagy zsírban…