Hallottatok már az Eléonore csokoládékról?

5 év ago

Mindenki kedvence a csokoládé. Bevalljuk őszintén, hogy nekünk is. De sajnos, tény, ami tény, hogy a legtöbb csoki tele van…

A hamburger-diadalmenet sztorija

5 év ago

A cikk címe láttán, biztos sokaknak Amerika ugrik be először. A történetek -márpedig mint tudjuk - sosem ilyen egyszerűek. Most…

Az ördögtől való nátrium-glutamát

5 év ago

Először is szeretnénk leszögezni, hogy nem vagyunk sem kémikusok, sem orvosok. Csupán lelkes érdeklődői a gasztronómiának, akik szeretnék minél teljes…

A fekete retek – olcsó, finom orvosság

5 év ago

A retek hallatán legtöbbeknek a piros, apró hónapos retek jut eszébe. Most azonban nem róla, hanem fekete rokonáról, a fekete…

Birsalmasajt – tuti recept kezdőknek is

5 év ago

Imádod a birsalmasajtot? Nagyon helyes, ugyanis ez az egyik legjobb dolog, ami a birsalmával történhet. Most hoztunk egy birsalmasajt receptet…

Umami – a titokzatos ötödik íz?

5 év ago

Tévedés lenne azt gondolnunk, hogy csupán az édes, a sós, a keserű és a savanyú ízekből válogathatunk, ahogy azt már…

Sült gesztenye házilag néhány lépésben

5 év ago

A karácsonyi vásárok elmaradhatatlan kelléke a forralt bor mellett a sült gesztenye. Ki ne imádná az utcai árusoknál frissen sütött…

Az eredeti Caesar saláta hozzávalói

5 év ago

A Caesar saláta eredettörténete után, pedig jöjjön a lényeg! Azt ugyanis már tudjuk, hogy a Caesar salátát Caesar Cardini olasz…

Etyeki kecskesajt a világ legjobbjai között

5 év ago

Újabb hazai termékre lehetünk méltán büszkék, ugyanis egy magyar sajt, méghozzá egy etyeki kecskesajt került a legjobbak közé az egyik…

Ínycsiklandó avokádókrém variációk

5 év ago

Az avokádókrém egy könnyű mártogatós, amelynek legfontosabb összetevője az avokádó. Az azték eredetű ételt, a guacamolét elsősorban Mexikóban fogyasztják előszeretettetel,…