Bár a zserbó talán nagyobb népszerűségnek örvend, mi személy szerint a mézes krémes pártján állunk. Nem olyan tömény, roppant puha, és annyit meg lehet belőle enni, hogy utána már csak a lelkiismeretfurdalás morzsái maradnak a tányérokon.
Sok variációja ismert, ahány ház, annyi szokás. Megoszlanak a vélemények, hogy kell-e lekvár a mézes piskótalapok közé. Szerintünk nagyon feldobja a plusz lekvár, de nélküle is megállja a helyét a sütemény. A tetejét is sokféleképpen díszíthetjük lehet csokimázzal, de simán porcukorral meghintve is.
Bár általánosan Karácsony táján kerül az asztalokra, valójában minden nagyobb ünnep alkalmával ott a helye, így húsvét közeledtével aktuálissá válik ismételten.
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd négy felé szedjük.
Tepsi tetején egyesével megsütjük. Kb. 8-10-perc alatt laponként.
A cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd összekeverjük a grízes krémmel.
A tejet felforraljuk, beletesszük a grízt, levesszük a tűzről és kihűlésig kevergetjük.
Az első lap tetejére rákenjük a krém felét, majd rátesszük a második lapot, ezt pedig lekvárral borítjuk be. Ezután következik a harmadik lap, amit ismét a fehér krémmel kenünk meg, végül pedig rásimítjuk a negyedik lapot.
Ha szeretnénk a tetejét olvasztott tortabevonóval kenjük meg. Ha viszont ezzel már nem szeretnénk pepecselni, simán porcukorral meghintve is isteni a mézes krémes.
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…