Fotó: Delish
Ha se időnk, se energiánk a nagy sütés-főzéshez, mégis készítenénk valami különlegeset, akkor a baconbe tekert jalapeno tökéletes választás.
A baconbe tekert fogások nagy népszerűségnek örvendenek, sokan vélik ugyanis úgy, hogy nincs olyan húsos fogás, de talán olyan zöldséges fogás se nagyon, amelyet ne dobna fel a szaftos szalonna. A ropogós bacon és a tüzes jalapeno önmagában is jó párosítás, de ha egy kevés sajtot is belevonunk a történetbe, akkor még finomabb és ízesebb lesz a végeredmény.
10 darab jalapeno paprika
30 dkg krémsajt
1 gerezd fokhagyma
10 szelet bacon
só, bors
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Egy kis keverőtálban kikeverjük a krémsajtot a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal.
A jalapenót hosszában félbevágjuk, majd egy kiskanál segítségével eltávolítjuk a magokat és az ereket.
Megtöltjük a sajtkeverékkel, és mindegyiket körbetekerjük egy-egy félbevágott baconszelettel.
A paprikákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és körülbelül 25 perc alatt készre sütjük őket, úgy hogy a szalonna ropogós, a paprika pedig puha legyen. Jó étvágyat kívánunk hozzá! .
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…