Categories: ReceptekVegáknak

Csicseriborsóval töltött burgonya

A csicseriborsóval töltött burgonya olyan laktató és ízes, hogy általában töretlen a sikere, és a legjobb benne, hogy szinte elrontani se lehet. 

A jacket potato, avagy a britek híres „zsebes krumplija” sokak kedvence, és ez nem véletlen: a tepsiben sült töltött burgonya a végtelenségig variálható, és általában az elkészítése sem igényel különösebb macerát. Az önálló fogásként is adható finomságot kedvünk szerint tölthetjük, mehet bele bab, tojás, sült gomba, kolbász, lényegében bármi, amit csak szeretnénk. Most egy csicseriborsós tölteléket hoztunk, amit a vegetáriánus étrenden élők is bátran fogyaszthatnak.

Csicseriborsóval töltött burgonya

6 darab nagyobb burgonya
15 dkg főtt csicseriborsó
2 dl sűrített paradicsom
10 dkg friss paradicsom
1 kisebb vöröshagyma
2 fokhagyma
olívaolaj
friss bazsalikom
szárított oregánó

1 kis pohár tejföl
metélőhagyma a tálaláshoz

A krumplikat jó alaposan megmossuk, ledörzsöljük konyhai kefével, aztán papírtörlővel leitatjuk róluk a vizet.

A krumplikat ecset segítségével alaposan megkenjük az olívaolajjal, sózzuk, majd alufóliával egyenként betekerjük őket. A csomagokat itt-ott átszurkáljuk villával.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a becsomagolt burgonyákat, majd légkeverés mellett 220 fokon körülbelül 60 percig sütjük.

Míg a burgonya készül elkészítjük a tölteléket. A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk.

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megpirítjuk rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. A csicseriborsót lecsepegtetjük, leöblítjük, a feldarabolt paradicsommal együtt a serpenyőbe tesszük.

Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, megszórjuk a a friss bazsalikommal, a szárított oregánóval, majd így főzzük 10 percig.

burgonyákról óvatosan levesszük a fóliát, hosszában félbevágjuk, mindkét oldalukat megnyomkodjuk, hogy szétnyíljanak, és megtöltjük a paradicsom-csicseriborsó keverékkel.

A tetejére egy kevés tejfölt és metélőhagymát halmozunk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Hagyományos magyar receptek, amelyeket érdemes otthon kipróbálni

A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…

2 hét ago

Konyhaberendezés a hatékony főzéshez

Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…

4 hét ago

TP-Link Deco Mesh XE75: Az új generációs hálózat otthon és irodában

A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…

1 hónap ago

TP-Link Deco BE65: A hálózatok új szintje otthon és irodában

A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…

1 hónap ago

TP-Link Deco X10: Az otthoni Mesh Wi-Fi új korszaka

Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…

1 hónap ago

TP-LINK DECO X60: A TÁGAS OTTHONOK IDEÁLIS MESH MEGOLDÁSA

A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…

1 hónap ago