Nincs is jobb a jó antipasto-nál. Az egyetlen kifogásunk a hússal és sajttal meg a krémmel, hogy önmagában sosem lesz igazán kielégítő vacsora (pedig nagyon szeretnénk, hogy az legyen!). De ezt az Antipasto töltött csirkét mindenkinek ki kell próbálnia!
Bár a hasselback technika nagyon egyszerű, tudd, hogy nem ez a legegyszerűbb folyamat. A csirkéből elkerülhetetlenül kifolyik a cucc, és ettől lesz még finomabb.
Hozzávalók 4 főre:
4 db csont és bőr nélküli csirkemell
2 evőkanál. extra szűz olívaolaj
1 tk. szárított oregánó
1/2 tk. fokhagyma por
Só
Frissen őrölt fekete bors
100 gr csemegesonka
100 gr szalámi
4 szelet provolone, félbevágva
1 csésze lecsepegtetett és felszeletelt pepperoni
1/3 csésze apróra vágott válogatott olajbogyó
1/4 csézse frissen reszelt parmezán
Frissen vágott petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés (55 perc):
A sütőt előmelegítjük 200C°-ra. Tedd a csirkét egy vágódeszkára, és vágj 5-5 rést minden mellbe, ügyelve arra, hogy ne vágd át teljesen a húst. Tedd át egy tepsibe az előkészített húsokat.
Olívaolajjal locsold meg a csirkét, majd oregánóval, fokhagymaporral, sóval és borssal szord meg a szeleteket.
Töltsd meg csirkemelleket sonkával, szalámival, provolonnal és a pepperonival, majd ez után szórd meg olajbogyóval és parmezánnal.
Körülbelül 25 percig süsd, amíg a csirke meg át nem sül, és már nem lesz rózsaszín.
Tálalás előtt petrezselyemmel díszítsd.
Tápérték (adagonként): 560 kalória, 45 g fehérje, 6 g szénhidrát, 0 g rost, 0 g cukor, 40 g zsír, 13 g telített zsír, 1880 mg nátrium
Jó átvágyat hozzá!
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…