Receptek

Egy cukrászdai kedvenc: a feledhetetlen habroló

Igazi nosztalgikus finomság a habroló, amiből nem csak a cukrászdai változat, de a házilag készült is nagyon finom!

A habroló kicsik nagyok kedvence, tipikusan az finomság, amit szinte kivétel nélkül mindenki szeret. Bár elsőre kissé macerásnak tűnhet az elkészítése, valójában ripsz-ropsz kész, és akkor sincs semmi gond, ha nincs otthon rolóforma.

Csokis vagy vaníliás krémmel is megtölthetjük, ez már csak rajtunk áll. Közeli rokona a sajtroló, azt is érdemes kipróbálnunk!

Fotó: Cookpad

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta (vajas)

A töltéshez

6 db tojásfehérje
6 ek porcukor

A díszítéshez

1 ek porcukor

A leveles vajas tésztát fogjuk, és kb. 3 cm széles csíkokra vágjuk.

Roló formára feltekerjük a tésztát csiga vonalban úgy, hogy szorosan illeszkedjen az alsó a fölötte lévő sorhoz. Inkább picit fedje a tészta egymást, minthogy rés legyen közöttük, mert akkor a hab kibújik a résen.

Sütőtől függ, hogy mennyi idő alatt teljesül, de a lényeg, hogy közepes hőfokon süssük aranybarnára

Ha kivettük a sütőből, hagyjuk őket kihűlni.

Amíg hűlnek, elkészíthetjük a tölteléket: a tojásfehérjéket verjük fel gőz fölött a cukorral.

Ha elég kemény a hab, akkor betölthetjük a rolókat. Ehhez segítségünkre lehet habzsák, vagy tortadíszítő “nyomó pisztoly”

Már csak a tálalás van hátra, ízlés szerint díszíthetjük porcukorral.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago