4 gyors adventi recept, amit a mikróban is elkészíthetünk

A karácsonyhoz közeledve egyre sűrűsödnek a teendők, és hiába tervezzük meg gondosan az ünnepi sütés-főzést, könnyen megtörténhet, hogy néhány meglepetés vendég vagy extra látogatás miatt újra kell gondolnunk a terveinket. Az LG felkérésére népszerű tartalomgyártók most olyan recepteket állítottak össze, amiket akár az utolsó pillanatban, a mikróban is elkészíthetünk, és a vendégeknél is garantáltan sikert aratnak majd.

 

Szerencsére az ünnepi szezonban sem kell ódzkodnunk a gyors és hatékony megoldásoktól. Ízletes előételek, ötletes desszertek, és akár még a máglyarakás is pillanatok alatt elkészíthető egy többfunkciós mikróban. Íme hazánk ismert influenszereinek kedvenc karácsonyi mikrós receptjei!

Molnár Zengő – Sajtos-sonkás mini karácsonyfák

Molnár Zengő kedvenc levelestésztás finomsága a sonka és a sajt klasszikus ízeivel az egész családnak tökéletes előétel lehet – és ki gondolta volna, hogy mikróban is megsül a leveles tészta? A formázásban akár a gyerekek is részt vehetnek, ráadásul frissen tehetjük az asztalra, ha ebéd előtt 20 perccel berakjuk a mikróba a már elkészült formákat.

Hozzávalók:

  • 1cs leveles tészta
  • paradicsomszósz
  • szeletelt sonka
  • szeletelt trappista sajt
  • húspálca

Elkészítés:

  1. A leveles tésztát vékonyan megkenjük ízlés szerint fűszerezett paradicsomszósszal.
  2. A tészta felére mehet a sonka, majd rá a sajt.
  3. Félbehajtjuk a leveles tésztát, majd vékony csíkokra vágjuk
  4. A csíkokat hajtogatva karácsonyfát formázunk, majd beleszúrjuk a húspálcát.
  5. 20 perc alatt megsütjük a mikróban.

Bereczky Tamás – Máglyarakás „szuflé” mézeskalács öntettel

Akár igazi ételkülönlegességeket is elkészíthetünk percek alatt a mikróban. Bereczky Tamás már nem csak a sportban, de a cukrászatban is jeleskedik, a hagyományos fogásokat kreatívan gondolja újra. Ennek az eredménye ez az ünnepi máglyarakás is, amit kis szuflé formákban érdemes elkészíteni, ráadásul, ha tartjuk magunkat a megadott hozzávalókhoz, még egy kicsit vissza is foghatjuk a karácsonyi kalóriabevitelt.

Mákos rész:

  • 150 g darált mák
  • 2 db tojás
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • Fél csomag sütőpor
  • 4 evőkanál eritrit
  • 1 evőkanál cukormentes baracklekvár

Minden összetevőt alaposan keverjünk össze.

Almás rész:

  • 2 alma lereszelve
  • Kevés fahéj
  • 1 evőkanál eritrit
  • 1 db tojássárgája

Mindent alaposan keverjünk és nyomkodjunk össze.

Hab:

  • 1 tojásfehérje
  • 1 evőkanál cukormentes baracklekvár

A tojásfehérjét verjük fel, és óvatosan keverjük el benne a lekvárt.

Elkészítés:

  1. Készítsünk elő szuflé vagy kisebb edényeket.
  2. Először a mákos és almás keveréket tegyük a tálba, ezt 3 percig melegítsük a mikróban.
  3. Ez után kanalazzuk rá a habot, amit grillfunkción 2 percig süssünk a mikróban. Ha nincs grillfunkciós mikrónk, pirítsuk meg a sütőben egy kicsit.

Ómolnár Nelli – “Karácsonyi csokis kísértés” bögrés süti

Reggelinek, uzsonnának és desszertnek is tökéletes választás Ómolnár Nelli karácsonyi bögrés sütije, ami pillanatok alatt elkészül. A legtöbb bögrés sütivel ellentétben ennek a finomságnak garantáltan nem lesz.

Hozzávalók:

  • 2 ek. liszt
  • 1 ek. porcukor
  • 1 ek. kakaópor
  • 1/4 ek. sütőpor
  • 2 ek. darált dió
  • 4 ek. tej
  • 1 ek. olaj
  • nutella ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A sütemény tésztájához egy bögrébe összeöntjük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sütőport, a darált diót, az olajat, a tejet és a nutellát, majd egy kanállal alaposan összekeverjük.
  2. A bögrét a mikrohullámú sütőbe tesszük, majd beállítjuk a legmagasabb fokozatra, az időszabályozót pedig 1 percre.
  3. Ha megállt a mikró, hagyjuk bent a sütit még 30 másodpercig, és csak azután vegyük ki.

Dragos Karin – Karácsonyi chocolate chip cookie

Még a klasszikus amerikai finomságot, a chocolate chip cookie-t is elkészíthetjük a mikróban. Dragos Karin színes, látványos sütijei garantáltan felkeltik majd a vendégek figyelmét.

Hozzávalók 1 db cookie-hoz:

  • 20 gr vaj
  • 25 gr barna cukor
  • 10 gr tej
  • 55 gr liszt
  • 2 gr szódabikarbóna
  • csipet só
  • csoki darabkák (ízlés szerint)

Elkészítés:

  1. A vajat olvasszuk fel a mikróban és adjuk hozzá a cukrot, illetve a tejet. Ezt alaposan keverjük el.
  2. Ez után tegyük a keverékbe a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, illetve a csokit.
  3. Formázzuk gombóc alakúra a keveréket, majd ezt lapítsuk szét egy kisebb darab sütőpapíron.

Tegyük a mikróba 1 percre (a mikró teljesítményétől függően több idő is lehet).

Nyers Marcell
Nyers Marcell

Recent Posts

Hagyományos magyar receptek, amelyeket érdemes otthon kipróbálni

A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…

3 hét ago

Konyhaberendezés a hatékony főzéshez

Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…

4 hét ago

TP-Link Deco Mesh XE75: Az új generációs hálózat otthon és irodában

A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…

1 hónap ago

TP-Link Deco BE65: A hálózatok új szintje otthon és irodában

A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…

1 hónap ago

TP-Link Deco X10: Az otthoni Mesh Wi-Fi új korszaka

Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…

1 hónap ago

TP-LINK DECO X60: A TÁGAS OTTHONOK IDEÁLIS MESH MEGOLDÁSA

A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…

1 hónap ago