Fotó: Pinterest
A szilva krémlevesnek készítve, egy kis fahéjjal megbolondítva olyan finom, mint egy desszert.
Itt a szilvaszezon, így annak is eljött az ideje, hogy szétnézzünk a szilvás receptek háza táján. A szilvás gombócon túl számos étel készülhet ebből a remek nyári gyümölcsből, krémlevesnek készítve például különösen finom, ráadásul csupán néhány összetevő és egy turmix kell hozzá.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, majd egy lábosba tesszük, és annyi vízzel felöntjük, ami épphogy ellepi. Cukorral, sóval, vaníliával, szegfűszeggel, fahéjjal, egy teáskanál citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A szilvát a fűszerekkel körülbelül 10 percig főzzük, majd lehűzzuk a tűzről, és egy botmixer, vagy turmixgép segítségével simára turmixoljuk.
Ezután visszarakjuk a tűzre, majd behabarjuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadunk néhány evőkanál főzőlevet, majd a levesbe csorgatjuk. Közben folyamatosan kavargatjuk. Néhány percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
Tálalás előtt ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, citromhéjjal, vagy épp gyümölccsel. Jó étvágyat!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…