Fotó: Pinterest
A szilva krémlevesnek készítve, egy kis fahéjjal megbolondítva olyan finom, mint egy desszert.
Itt a szilvaszezon, így annak is eljött az ideje, hogy szétnézzünk a szilvás receptek háza táján. A szilvás gombócon túl számos étel készülhet ebből a remek nyári gyümölcsből, krémlevesnek készítve például különösen finom, ráadásul csupán néhány összetevő és egy turmix kell hozzá.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, majd egy lábosba tesszük, és annyi vízzel felöntjük, ami épphogy ellepi. Cukorral, sóval, vaníliával, szegfűszeggel, fahéjjal, egy teáskanál citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A szilvát a fűszerekkel körülbelül 10 percig főzzük, majd lehűzzuk a tűzről, és egy botmixer, vagy turmixgép segítségével simára turmixoljuk.
Ezután visszarakjuk a tűzre, majd behabarjuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadunk néhány evőkanál főzőlevet, majd a levesbe csorgatjuk. Közben folyamatosan kavargatjuk. Néhány percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
Tálalás előtt ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, citromhéjjal, vagy épp gyümölccsel. Jó étvágyat!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…