A sajtgolyó egyszerűbb és talán még finomabb is, mint a rántott sajt, ráadásul a kiolvadó sajt miatt sem kell aggódni.
A sajtgolyó nemcsak előételként, de egy finom kencével, vagy főzelékkel akár főételként is kínálható. A golyó alapja természetesen a sajt, továbbá liszt, tojás és zsemlemorzsa alkotja, akárcsak a klasszikusnak számító rántott sajtot. Az elkészítése egyébként nagyon egyszerű, mindössze 10 perc az egész, de utána feltétlenül tegyük be a fagyasztóba egy 20 percre, hogy a golyók egyben maradjanak a sütésnél.
Az alaprecept tetszőlegesen ízesíthető, mehet bele őrölt bors, kakukkfű, római kömény, vagy egy kevés chili, de a zsemlemorzsát is feltuningolhatjuk szezámmaggal vagy aprított dióval.
300 g reszelt sajt
75 g liszt
1 gerezd fokhagyma/1 tk. fokhagyma por
3 db tojás
Ízlés szerint só, bors
Panírmorzsa a forgatáshoz
Olaj a sütéshez
A reszelt sajtba sót, borsot, zúzott fokhagymát, lisztet keverünk, beleütjük a tojást, majd kézzel az egészet összegyúrjuk.
A sajtos masszás 20 percre a fagyasztóba tesszük.
Nagyobb diónyi méretű golyókat formázunk belőle, majd zsemlemorzsában meghempergetjük őket.
Amikor az olaj már kellően forró, pár perc alatt aranybarnára sütjük.
Amíg felmelegszik az olaj visszatesszük a hűtőbe. Mártogatóssal isteni, akár köretnek is tökéletes. Jó étvágyat hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…