Keresel egy különleges sült krumplit? Olyat, ami kívül ropogós, belül krémes? Ismerd meg a Jojo burgonyát – az amerikaiak titkos kedvencét!
A Jojo burgonya egy vastag gerezdekre vágott, főzött, majd fűszeres panírban kisütött krumpli – kívül aranybarna és ropogós, belül puha, mintha püré lenne. Az USA nyugati részén, főleg Oregon környékén népszerű, és gyakran sült csirkével vagy szendvicsekkel tálalják.
Vágd a megmosott burgonyát vastag gerezdekre (legalább fél centi), majd dobd őket forrásban lévő vízbe, és főzd 10–12 percig, míg éppen megpuhulnak. Szűrd le, papírtörlőn hűtsd ki kb. 10 perc alatt.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, keményítőt, fűszereket. Forgasd meg a kihűlt burgonyagerezdeket ebben a keverékben.
Forrósítsd fel az olajat 190°C-ra. Süss minden adagot külön, 5–7 percig, amíg szép aranybarnák lesznek. Ne zsúfold túl a serpenyőt, különben megpuhulnak!
Tedd papírtörlőre, sózd meg, és tálald azonnal kedvenc szószaiddal: ketchup, ranch, fokhagymás tejföl vagy akár fry sauce is jöhet!
A titok a kétlépcsős elkészítés: előfőzés után keményítős panír és forró olajban sütés.
Főzd meg előre a krumplit, és tartsd hűtőben. Sütés előtt 10 perccel vedd ki, és máris kész a házi „KFC feeling”!
Az eldobható gumikesztyűk alapvető elemei a higiéniai és biztonsági gyakorlatoknak, elengedhetetlenek az egészségügytől kezdve az…
Ha baráti vacsoraötletet keresel, ami gyors, olcsó és garantáltan jó hangulatot teremt, akkor a palacsintaparti…
Mit tegyünk az uzsonnásdobozba, ha unjuk a párizsis zsemlét? Hogyan lehet a tízórai egyszerre egészséges,…
Meki szendvics + magyaros retro ízvilág + Dzsúdló = mi kell még? Na jó, bevalljuk:…
A fogak egészsége vitalitásunk egyik alappilérét képezi. Ugyanis az emésztés már a szájban, a rágással…
Talán te is ismered azt az érzést, amikor tudod, hogy változtatnod kell, de valami mégis…