Keresel egy különleges sült krumplit? Olyat, ami kívül ropogós, belül krémes? Ismerd meg a Jojo burgonyát – az amerikaiak titkos kedvencét!
A Jojo burgonya egy vastag gerezdekre vágott, főzött, majd fűszeres panírban kisütött krumpli – kívül aranybarna és ropogós, belül puha, mintha püré lenne. Az USA nyugati részén, főleg Oregon környékén népszerű, és gyakran sült csirkével vagy szendvicsekkel tálalják.
Vágd a megmosott burgonyát vastag gerezdekre (legalább fél centi), majd dobd őket forrásban lévő vízbe, és főzd 10–12 percig, míg éppen megpuhulnak. Szűrd le, papírtörlőn hűtsd ki kb. 10 perc alatt.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, keményítőt, fűszereket. Forgasd meg a kihűlt burgonyagerezdeket ebben a keverékben.
Forrósítsd fel az olajat 190°C-ra. Süss minden adagot külön, 5–7 percig, amíg szép aranybarnák lesznek. Ne zsúfold túl a serpenyőt, különben megpuhulnak!
Tedd papírtörlőre, sózd meg, és tálald azonnal kedvenc szószaiddal: ketchup, ranch, fokhagymás tejföl vagy akár fry sauce is jöhet!
A titok a kétlépcsős elkészítés: előfőzés után keményítős panír és forró olajban sütés.
Főzd meg előre a krumplit, és tartsd hűtőben. Sütés előtt 10 perccel vedd ki, és máris kész a házi „KFC feeling”!
Gondoltál már arra, miért olvad el a lelked is egy kocka csokitól? Lerántjuk a leplet…
Van valami egészen megmagyarázhatatlan abban, ahogy az őszi levegőben megjelenik a sült tök és a…
Miért mondanak le egyre többen a tusfürdőről, és vajon tényleg működik ez a „soapless” életmód?…
A modern konyha egyik legkényelmesebb berendezése a mosogatógép. Megspórolja a kézi mosogatás idejét, víztakarékos, és…
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…