Keresel egy különleges sült krumplit? Olyat, ami kívül ropogós, belül krémes? Ismerd meg a Jojo burgonyát – az amerikaiak titkos kedvencét!
A Jojo burgonya egy vastag gerezdekre vágott, főzött, majd fűszeres panírban kisütött krumpli – kívül aranybarna és ropogós, belül puha, mintha püré lenne. Az USA nyugati részén, főleg Oregon környékén népszerű, és gyakran sült csirkével vagy szendvicsekkel tálalják.
Vágd a megmosott burgonyát vastag gerezdekre (legalább fél centi), majd dobd őket forrásban lévő vízbe, és főzd 10–12 percig, míg éppen megpuhulnak. Szűrd le, papírtörlőn hűtsd ki kb. 10 perc alatt.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, keményítőt, fűszereket. Forgasd meg a kihűlt burgonyagerezdeket ebben a keverékben.
Forrósítsd fel az olajat 190°C-ra. Süss minden adagot külön, 5–7 percig, amíg szép aranybarnák lesznek. Ne zsúfold túl a serpenyőt, különben megpuhulnak!
Tedd papírtörlőre, sózd meg, és tálald azonnal kedvenc szószaiddal: ketchup, ranch, fokhagymás tejföl vagy akár fry sauce is jöhet!
A titok a kétlépcsős elkészítés: előfőzés után keményítős panír és forró olajban sütés.
Főzd meg előre a krumplit, és tartsd hűtőben. Sütés előtt 10 perccel vedd ki, és máris kész a házi „KFC feeling”!
Amint beköszönt a kánikula, nemcsak a ruhatárunkon, hanem a tányérunk tartalmán is érdemes változtatni. A…
Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…
Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…
Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…
Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…