A fekete erdő tortát egyszerűen kötelező elkészíteni a meggyszezonban, ha viszont elkerülnénk a sütést, akkor maradjunk a pohárkrémnél, amely tökéletesen visszaidézi a nevezetes torta ízvilágát.
A pohárkrémeket már csak azért is imádjuk, mert lényegesen egyszerűbb az elkészítésük, mint azoknak a desszerteknek, amelyet sütni kell. A fekete erdő pohárkrém alapja a rétegezés, amelyet érdemes valamilyen keksszel indítani. Természetesen rakhatunk bele csokis piskótát is, ha van időnk a piskótával bíbelődni.
A krém lehet főzött cukrászkrém vagy puding, de akár sajtrém, mézzel elkevert görögjoghurt vagy mascarpone is. A rétegek közé tűzdeljünk bele gyümölcsöket, a savanykás meggy tökéletes választás az édes krém mellé.
Ha nem készítünk hozzá piskótát, akkor egy igen finom, ám leegyszerűsített fekete erdős ízvilágot kapunk, ami hétköznapi kényeztetésnek ugyanúgy megfelelő, mint elegáns vendégváró desszertnek.
A fagyasztott meggyet a porcukor felével, a vaníliás cukorral és egy kevés cseresznyepálinkával egy kis forralóba tesszük, és kb. 5 perc alatt összefőzzük.
A tejszínt habbá verjük. A mascarponét a maradék porcukorral és a másik vaníliás cukorral elkeverjük, összeforgatjuk a tejszínhabbal.
Az omlós kekszet poharakba morzsoljuk, rákanalazzuk a mascarponés krémet, majd a tetejére a meggyragut, és ha szeretnénk még egy kis tejszínhabbal is dúsíthatjuk.
Azonnal tálaljuk.
Borítókép forrása: Ktarzis Caféblog
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…