A fokhagymás-aszalt paradicsomos spagetti hétköznap is könnyen és gyorsan összedobható fogás, és még hús sem kell hozzá.
A spagetti remek választás, ha se időd, se kedved hosszú perceket a vacsorával bíbelődni, hiszen így is minden napod kész rohanás. A fokhagymás-aszalt paradicsomos spagetti igazi villámgyors vacsora, ami fél óra alatt bőségesen elkészül, és mivel hús sincs benne, vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Még kevesebb időbe telik összedobni, ha a szószt és a tésztát egyszerre készíted.
500 g spagetti
6 gerezd fokhagyma
5 dkg aszalt paradicsom
1 közepes vöröshagyma
bazsalikom
oregánó
olívaolaj
ízlés szerint parmezán
A tésztát sós lobogó vízben feltesszük főni.
Kisebb serpenyőben olívaolajon elkezdjük pirítani az apróra vágott vöröshagymát, rádobjuk a kisebb darabokra vágott aszalt paradicsomot, és 1-2 percig pirítjuk. Ízlés szerint megszórjuk bazsalikommal és oregánóval.
Ha a hagyma már üveges, mehet rá a zúzott fokhagyma, amit rövid ideig, kb. fél percig pirítunk. (Óvatosan, mert a fokhagyma nagyon hamar odaég!)
Ha a tészta már al dente, akkor leszűrjük, majd összekeverjük az olajos keverékkel. Megszórjuk bőségesen parmezánnal, és forrón tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…