A grillezett barack isteni csemege, pláne ha friss akácmézzel is meglocsoljuk a végén.
Nemcsak húsokat és zöldségeket lehet a grillrácsra tenni, hanem különféle nyári gyümölcsöket is, melyeknek meglepően jól áll a mély, füstösebb ízvilág. A barack például különösen finom grillezve, ráadásul egyszerűen, minden macera nélkül elkészíthető, csupán egy kevés vaj, méz, valamint egy csipetnyi fahéj szükséges a sütéshez.
A lédús, zamatos gyümölcs persze nemcsak önmagában szervírozható, tehetünk mellé vaníliafagylaltot, de különféle pohárkrémekbe, vagy süteményekbe is felhasználhatjuk.
Egy kis tálkában összekeverjük a szoba hőmérsékletű vajat a fahéjjal.
A megmosott barackot megtöröljük, kettévágjuk, bekenjük a fahéjas vajjal, majd mehetnek a grillre húsukkal lefelé.
Egy-két perc alatt megpuhítjuk a gyümölcsöket
Amikor már egy kicsit megpirult és megpuhult a barack, levesszük a grillrácsról, és egy-egy mokkáskanál mézet csurgatunk a tetejükre. Jó étvágyat!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…