A grillezett kukorica a nyár egyik legszuperebb fogása, ami a chilis, lime-os fűszervajjal felturbózva még finomabb és különlegesebb lesz.
A kukorica az egyik legsokoldalúbb zöldség: főzve, sütve, köretként, levesnek, vagy csak önmagában egy kevés sóval meghintve is mennyei finom. Az önmagában is igen ízletes és laktató zöldség azonban még fenségesebb lesz, ha rákerül a grillre, ettől ugyanis kap egy különleges füstös aromát, ami remekül passzol a kukorica édes alapízéhez.
Ha még ennél is tovább csavarnánk a dolgon, akkor grillezés előtt a fűszervaj se maradjon el, kenjük be vele jó vastagon a kukoricacsöveket, hogy a szemeket is alaposan átjárja az elkészített fűszeres vaj íze. A mi választásunk ezúttal egy pikáns chilis, lime-os keverékre esett.
A kukoricát megtisztítjuk, a leveleket eltávolítjuk, és leöblítjük. (A nagyobb darabokat akár ketté is törhetjük.)
A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a sót, az apróra vágott petrezselymet, a pépesített fokhagymát és a kifacsart lime levét. Ezzel a fűszeres keverékkel alaposan bekenjük a kukoricacsöveket, majd egyenként fóliával betekerjük őket.
Nincs más hátra, mint a kukoricákat a forró grillrácsra pakolni, és körülbelül 20 perc alatt készre sütni. Míg készül a csemege, érdemes folyamatosan forgatni, nehogy odakapjon. Ha grill helyett sütőben készítenénk, akkor 190 fokon 40 percig süssük. Jó étvágyat kívánunk!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…