A májgombócleves a varárnapi ebédek sokszor elmaradhatatlan kelléke. Felejtsük el az instant megoldást, egy házi levesnél nincs is finomabb!
Finom, laktató, tele van zöldséggel, ráadásul nem nagy vasziszdasz elkészíteni. A zöldségleves önmagában is finom, májgaluskával azonban még finomabbá teheted. Ezekben a hideg napokban különösen jól jön majd egy nagy tányér melengető leves. Megmutatjuk, hogyan tudod te is elkészíteni!
A megpucolt sárgarépát és a petrezselyemgyökeret vágjuk egyforma nagyságú karikákra, és olívaolajon a hagymával együtt megdinszteljük, sózzuk, borsozuk, és öntsük fel valamivel több, mint 1 liter vízzel. Morzsoljunk bele két húsleveskockát, és lassú tűzön főzzük fél órán keresztül.
Ezalatt a csirkemájat mossuk meg, és tisztítsuk meg, ha szükséges. Adjuk hozzá a tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, és szórjuk hozzá a pirospaprikát. Annyi zsemlemorzsát keverjünk bele, hogy még könnyű legyen a massza. Fél órát hagyjuk állni. Amikor a zöldségek már puhák, mokkáskanál segítségével szaggassuk a májas keverékből apró gombócokat a levesbe, két-három percig főzzük, és már kész is a mennyei májgombócleves.
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…