A kókuszkocka megunhatatlan kedvence a Vájling csapatának. Nincs is rajta mit nem kedvelni, a csoki és a kókusz már sokszor bizonyított együtt. Ha ti is szeretitek, akkor a lenti cikkünk hasznos lesz számotokra!
Gyengéink a kókuszos sütik, a kókuszkocka puha omlós tésztájáért pedig külön oda vagyunk. Mi személy szerint sokáig a magyar konyha részeként gondoltunk rá, ám elég nagyot tévedtünk. A kókuszkocka ugyanis Angliában látott napvilágot, egy Lord Lamington nevezetű embernek hála. A legenda szerint a Lord kifejezetten utálta a pazarlást, így amikor egy konyhai baki következtében a szakácsa a piskótát véletlenül csokimázba ejtette, akkor a Lord kérte őt, hogy hempergesse meg egy kis kókuszreszelékben is, ne dobjanak ki semmit feleslegesen.
Lamington nem is tévedett nagyot, sőt egy szuper desszert megszületését eredményezte. Hogy a legenda igaz-e vagy sem, azt mindenki döntésére rábízzuk, ám a lényegen ez semmit nem változat: a kókuszkocka az egyik legklasszabb, gyorsan összedobható süteményünk, úgyhogy itt az ideje a tettek mezejére lépnünk!
A megolvasztott margarint a porcukorral felhabosítjuk, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. Ezután hozzáadjuk a mézet és a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 30×27 cm-es, magas falú tepsibe simítjuk, és 180 fokon kb. 25 perc alatt világosra sütjük.
A máz hozzávalóit egy lábasba mérjük, és összefőzzük.
Ha kihűlt a tészta, utána felkockázzuk. Ha langyosra hűlt az öntet, egy villa segítségével belemártjuk a tésztát, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk. Kész is a retró kókuszkockánk, jó étvágyat hozzá!
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…